Elim wint opnieuw het Prent Dorpentoernooi

Commissie bedankt iedereen voor opnieuw een geslaagd Prent Dorpentoernooi…

Tijdens en na deze derde editie was iedereen het er al snel over eens. Opnieuw was er een geslaagd Prent Dorpentoernooi waarin alle aspecten van voetbal en support in te vinden waren. Nog meer toeschouwers dan in 2017, een nieuwe topscoorder, ondanks de droogte, toch nog fijn bespeelbare velden en een sportief karakter vulden het toernooi met voldoening voor alle teams en aanwezigen.

Gezellige, sportieve sfeer…

Dat er een winnaar uit voort kwam die de beker al eens mocht hooghouden, was voor iedereen wel te accepteren. Sc Elim won met een summiere 1-0 overwinning van vv Hollandscheveld. Op het sportpark van sv HODO was het voor, tijdens én na de wedstrijden een gezellig finale-feest. Het weer liet de aanwezigen nog even twijfelen over de korte of lange broek, maar het had geen invloed op de gezellige, sportieve sfeer.

Opnieuw drie jaar…

Hoofdsponsor Prent had al voor aanvang van deze derde uitvoering, de toekomst verzekert van nogmaals drie jaar Prent Dorpentoernooi. De commissie kan met de ervaring van deze en de vorige jaren, bouwen aan een zekere toekomst van dit voetbal spektakel.

Spelen op alle sportparken van de vijf organiserende verenigingen, gratis toegang en leuke derby`s. Genoeg ingrediënten om als basis te dienen voor de komende competitie.

Bedankt…

De organisatie dankt dan ook alle verenigingen, supporters, scheidsrechters én de sponsoren voor een geslaagd voetbalfeest. Op naar 2019!

(Foto`s: Marcel Uiterwijk)

 

Zaterdag 18 augustus 2018, Elim – Hollandscheveld, Sportpark HODO

(Verslag: Lars Lip)

(Foto`s: Marcel Uiterwijk)

Elim terechte winnaar Prent Dorpentoernooi.

Op sportpark `t Hoge Bos was speelde zaterdag 18 augustus 2018 de finale dag van het Prent Dorpentoernooi waarbij, Elim tegen Hollandscheveld streed om de eerste plaats in dit toernooi. Elim ging vanaf het eerste fluitsignaal volle bak op de aanval, Hollandscheveld werd gelijk onder druk gezet en dit resulteerde in een slordige eerste 5 minuten van de wedstrijd.

Hollandscheveld kreeg uiteindelijk een beetje controle over de wedstrijd, maar kreeg bij vlagen te maken met zeer snelle counters van Elim`s zijde. Met Jarno Prijs in de voorhoede wisten men zeer veelvuldig de achterlijn te halen.

Na een kwartier spelen kreeg Hollandscheveld een kleine kans via spits Robin Sikken, maar hij stuitte op doelman Alex Padding. In de 36e minuut kreeg Elim een corner na een goede verdedigende actie van Danny Mol die de bal net naast kon tikken. Helaas voor Hollandscheveld werd uit de corner de bal alsnog tegen het net gewerkt middels een knappe kopbal van Elim aanvoerder Youri Benjamins.

 

Bij Hollandscheveld gaven ze niet op en ging men via de ingevallen en snelle Hans Zomer op zoek naar de gelijkmaker. Meerdere malen snelde hij er goed langs, maar de eindpass werd elke keer onderschept door de verdediging van Elim.

Na rust werden er aan beide zijden wat wissels toegepast en kregen de van vakantie terug gekeerde spelers ook hun speelminuten in de benen. Elim ging op zoek naar de 2-0, maar dacht hier een beetje te makkelijk over. Een aantal afstand schoten hadden niet de goede richting en gingen ver naast of over.

Jarno Prijs en Mike Doldersum kwamen meerdere keren oog in oog met goalie Lennard Vos die in deze situaties super sterk stond te keepen en elke keer als winnaar uit de strijd kwam. Hollandscheveld probeerde het wel, maar kwam niet verder dan een aantal afstand schoten die net naast of over gingen en voorzetten die geblokt werden. Na 90 minuten floot scheidsrechter Broekman voor het einde en zo is Elim voor de tweede keer op rij de winnaar van het Prent dorpentoernooi.