Hollandscheveld – Pesse, 13-10-2019

`19-08-13 Hollandscheveld – Pesse

Hollandscheveld te sterk voor Pesse.

Voetbal vereniging SCN was de gastheer voor de 2e ronde van het Prent dorpentoernooi. Op veld twee stonden twee derdeklasser tegenover elkaar te weten zondag 3e klasse Pesse en zaterdag 3e klasse Hollandscheveld. Op een nat en glad veld was het vooral even aftasten voor beide partijen. Voorzichtig voetbal zonder direct gevaarlijk te worden, het was Pesse die in eerste instantie meer initiatief nam en vooruit durfde te spelen.

Na 15 minuten kwam Hollandscheveld meer aan het voetballen toe en dat resulteerde al gauw in de openingsgoal. Bertin Kiers kwam op rechts goed door en diens prima voorzet werd verzilverd door Mathijs Snippe. Het boeiende duel speelde zich voornamelijk af op het middenveld, Remmelt Verbrugge probeerde via een afstandsschot de gelijkmaker te scoren maar zijn poging ging rakelings naast. Op slag van rust was het Robin Bijl die een afvallende bal prima inschoot en de 2-0 liet aantekenen.

Tweede helft…

Beide teams maakten optimaal gebruik van de wisselspelers om zo iedereen speelminuten te geven. Bij Hollandscheveld was er de terugkeer van Emiel Koster na een jaar blessureleed, en nieuwkomer Merlijn Odink krijgt ook zijn eerste speelminuten. Emiel moest direct zijn kunsten vertonen om een goed geplaatste lob net met zijn vingertoppen over te tikken. Hollandscheveld had in de tweede helft meer controle over de wedstrijd en had ook enkele goede mogelijkheden, maar Roy en Jan hadden deze avond het vizier niet op scherp.

Spits Gerben Slomp had nog een paar knappe acties maar kreeg vaak net niet de mogelijkheid om uit te halen. Er werd verder niet meer gescoord en zodoende speelt Hollandscheveld zaterdag 17 augustus om plaats vijf en zes en mag Pesse spelen voor positie zeven of acht. Die finale wordt gespeeld op het sportpark van vv Hollandscheveld.

(Foto`s: Jessica Mol – Meer foto`s op Facebook)