Elim – Protos, 15-08-2019

`19-08-15 Elim – Protos

sc Elim lijdt onnodig verlies tegen nieuwkomer Protos. Hollandscheveld – In het vervolg van het Prent Dorpentoernooi speelde titelverdediger Elim tegen nieuwkomer v.v. Protos uit Steenwijksmoer. Na een stevige regenbui werd de wedstrijd enigszins verlaat afgefloten door scheidsrechter N. Schulte, waarbij sc Elim de aftrap mocht nemen. Beide ploegen hadden deze ronde bereikt door in hun vorige wedstrijden met penalty’s te winnen van hun directe concurrenten HODO en Tiendeveen. In het begin kreeg aanvoerder Mittendorff een enorme kans maar hij zag zijn snel genomen vrije trap net naast gaan.

Hierna was het D. Doldersum die de openingstreffer had moeten scoren maar hij raakte met enig geluk de knie van keeper Bakker. Protos probeerde onder de druk van Elim weg te komen door de lange bal te gaan spelen. Meerdere vrije trappen Beide ploegen mochten ondertussen meerdere vrije trappen nemen, waarbij scheidsrechter Schulte soms wel eens te snel voor een overtreding floot. Weer een snelle uitval zorgde ervoor dat Overweg in stelling werd gebracht en zijn schot kon nog door Padding wordt geblokt. De afvallende bal hieruit kwam rechtstreeks voor de voeten van de goed opgekomen B. v.d. Veen en hij tikte simpel weg de 0-1 binnen.

Vervolgens probeerde Protos Elim op de counter te verschalken maar het gelukte iedere keer net niet. Keeper Protos in vorm Een goede voorzet van M. Doldersum kon door Koops hard worden ingeschoten maar met een geweldige handreflex wist keer Bakker de gelijkmaker te voorkomen. En ook uit een corner wist hij het schot van J. Doldersum met de vingertoppen naast te tikken. Aan de andere kant was het Smits die Padding bijna tussen de benen door wist te passeren maar een corner was alles wat er voor hem overbleef. Hierna volgenden voor beide ploegen enkele vrije ballen omdat er wat feller om de bal werd gestreden en liep er een enkeling tegen een gele kaart op. Vlak voor rust was het M. Doldersum, die de bal binnen schoot (1-1) nadat Koops al liggend binnen de zestien meter de bal voor zijn voeten schoof.

Andere instelling verwacht

In de rust werd keeper Bakker gewisseld voor de jonge Wasse. Ook bleven er andere spelers aan Protos zijde achter onder de warme douche. Metselaar liep al snel tegen geel op omdat de scheidsrechter meende een gestrekt been te zien. Een blessure bij Wasse leverde enig oponthoud op maar hij kon gelukkig de wedstrijd hervatten nadat hij van dichtbij liggend een bal in zijn gezicht kreeg. Een te zacht lobje van Benjamins kon daarna eenvoudig door hem worden gepakt. Na bijna 10 minuten spelen volgde er een doorbraak voor Protos en trok Boertien aan de noodrem maar scheidsrechter Schulte zag er voordeel in en zo wist M. Overweg de score te verdubbelen voor zijn team (1-2) en kreeg Boertien alsnog geel te zien.

Op en neer golvend spel

De eerste vrije trap voor Elim in deze helft werd door M. Doldersum genomen nadat hij onreglementair door D. Overweg was gevloerd. Aan de andere zijde was het invaller Reinink die te snel was voor de linksback van Elim en hierdoor kwam M. Overweg weer tot scoren (1-3). Het zat Elim vanavond niet echt mee en men begon op elkaar te mopperen en op de scheidsrechter, wat D. Doldersum ook een gele prent opleverde. De rappe M. Doldersum werd binnen de beruchte lijnen neergehaald na goed doorkoppen van ten Oever en Schulte wees dan ook direct naar de penaltystip. Het doelpunt van M. Doldersum hierna maakte de stand (2-3) weer enigszins draagbaar voor de trouwe supportersschare. De boomlange ten Oever kreeg ook nog een geweldige kopkans maar zag zijn bal in de handen van de goed keepende Wasse verdwijnen. Snelle uitvallen en onnodig balverlies Elim zou gewaarschuwd moeten zijn maar was lang niet altijd op haar qui-vive, want weer een snelle uitval zorgde voor verwarring. Waar in eerste instantie een ieder dacht aan buitenspel, liet Schulte doorspelen en was het simpel voor M. Overweg om de assist op M. v.d. Veen te geven (2-4).

Vervolgens kreeg Elim meerdere corners te nemen maar het scoren lukte niet vandaag. Een slordige en zachte terugspeelbal van Koops zorgde ervoor dat B. v.d. Veen deze avond de laatste treffer (2-5) liet aantekenen voor Protos, want in de extra tijd werd de penalty van hem gestopt door keeper Padding, die voor de goede hoek koos.

Hierna volgde het eindsignaal en kon het meegereisde publiek teleurgesteld huiswaarts keren omdat de verwachting vooraf anders waren. Aanstaande zaterdag speelt sc Elim om 16.30 uur om de 3de en 4de plaats tegen SCN op sportpark “De Oosthoek” in Hollandscheveld. V.v. Protos zal het dan tegen v.v. Noordscheschut opnemen op hetzelfde tijdstip.

(Foto`s: Marcel Uiterwijk– Meer foto`s op Facebook)