SCN – Noordscheschut, 13-10-2019

`19-08-13 SCN – Noordscheschut

Noordscheschut stapje te groot voor SCN Dinsdagavond 13 augustus 2019 was de tweede avond poulewedstrijden van het Prent Dorpentoernooi en nu gespeeld op het Sportpark van SCN. Op het hoofdveld werd gespeeld tussen Noordscheschut en SCN een duel wat op voorhand een richtingverkeer zou kunnen worden, gezien het klasse verschil tussen de beide clubs. Na een kleine aftasting was het Noordscheschut wat al in de 5e minuut een vrije trap kreeg op een plek van mogelijk scoren, dit ging Mol niet goed af hij schoot in de muur, enkele minuten later was er een grote mogelijkheid voor SCN, via de linkerkant kwam een speler goed door maar de voorzet werd goed door een verdediger van Noordscheschut opgevangen en uitverdedigd.

In de 11e minuut was het Kroezen van Noordscheschut die de bal in bezit kreeg, door een fout van een SCN speler, hij zette de bal goed voor en Mol kon de 1-0 binnen schieten. Noordscheschut kreeg steeds meer overwicht in het veld en kansen kwamen er maar geen doelpunten. In de 22e minuut was het SCN`er Elema die een mogelijkheid kreeg vanwege een foutje bij Noordscheschut, hij gebruikte deze niet en schoot naast. Hierna was er een ongelukkige botsing tussen twee spelers van SCN met gevolg twee hoofdwonden, de wedstrijd is een halfuur stop gezet en weer hervat, in de tijd tot de rust was het Noordscheschut dat de 2-0 binnen kopte door een verre inworp van Mol was het Hartman die scoorde.

Na de rust was het Noordscheschut wat het tempo wat opschroefde en kwamen er meerdere mogelijkheden, SCN blokkeerde daar waar het kon en de doelman kon eerst nog de 3-0 voorkomen, in de 57 e minuut was het wel raak vanuit een corner was het Hartman die de 3-0 maakte. Enkele minuten later lag ook al de 4-0 in het doel nu was het Kiekebeld die de bal in het net deed belanden. SCN was niet alleen aan het verdedigen maar probeerde ook aanvallend wat te doen en zo was het Slomp die samen met Smale een leuke combinatie hadden maar deze liep vast rond de 16 meter. Noordscheschut werd vanaf dit moment wat slordig en gaf wat slechte ballen, ook het tempo werd lager, toch was het van Dalen die vanaf 20 meter op het doel van SCN schoot rechtsonder in de hoek de doelman van SCN was kansloos 5-0.

Ondanks deze achterstand probeerde SCN het wel maar zat het niet echt mee, pas in de 78e minuut was het Van Vliet die een bal voorgaf en hier moest de doelman van Noordscheschut zich voor het eerst duidelijk laten zien. In de 82e minuut was het Noordscheschut wat de einduitslag binnen schoot, na een prachtige combinatie was het Vos die de bal binnen schoot. Al met al een leuke wedstrijd die netjes werd geleid door de scheidsrechter. Komende zaterdag komen de beide ploegen weer in actie. Noordscheschut voor plaats 1 of 2 en SCN voor plaats 3 of 4. Kom kijken of blijf de website volgen voor het vervolg.

(Foto`s: Marcel Uiterwijk– Meer foto`s op Facebook)