SCN – Elim, 17-08-2019

17-08-2019, SCN – Elim

sc Elim strijdt tegen SCN in de troostfinale in het Prent Dorpentoernooi.

Op de finaledag in het Prent Dorpentoernooi moest sc Elim het tegen buurman SCN uit Nieuwlande opnemen in de troostfinale. Onder regenachtige omstandigheden werd door scheids-rechter Moeken de wedstrijd aangevangen. De weergoden zaten vandaag niet mee en gedurende de wedstrijd werden menigmaal de emmers vol met water geledigd. Dit veroorzaakte in de beginfase een aftastende houding van beide partijen omdat het veld behoorlijk glad was. Meerdere spelers gleden weg wanneer ze de bal probeerden te plaatsen. Het was Lubowa die zijn schot na 5 minuten spelen rakelings voorlangs zag gaan omdat hij zelf net iets te laat was gestart. Na 10 minuten spelen kwam rechtsback Veld mee naar voren en bediende M. Doldersum op het juiste moment. Deze kon helaas de bal niet goed raken en zag zijn trap geblokt worden door keeper Reitsema.

Maar na een kwartier spelen was het zijn broer Daymen, die op de solotoer ging en deze wist na enig slalomwerk de verdiende 1-0 te produceren. Na een overtreding van Zwiers op aanvaller Mol kon J. Doldersum de 3de vrije trap voor Elim nemen. Zijn schot belandde in de 4-mans muur, die goed was opgesteld door keeper Reitsema. Kansen over en weer Bij de volgende vrije trap werd vooraf eerst goed voordeel gegeven door scheidsrechter Moeken. Deze werd genomen door M. Doldersum en keeper Reitsema verwerkte deze tot corner, die vervolgens niets opleverde.

Na een half uur spelen mocht speler Zwiers een vrije trap nemen voor SCN maar hij zag zijn schot in het niets over verdwijnen. Even later werd de rappe J. Doldersum onderuit gehaald en wees scheidsrechter Moeken resoluut naar de penaltystip. Tot grote verbazing van het publiek was het de grensrechter van SCN, die nog de vlag voor buitenspel opstak. Het blijkt vanaf dit seizoen een nieuwe regel te zijn dat de vlag pas mag worden opgestoken nadat de actie volledig is afgerond. Gevolg was dan ook dat de scheidsrechter op zijn besluit terugkwam. Een uitval van B. Marissen kon aan de andere kant door Padding maar net met zijn uitgestoken voet worden gered.

Ook M. Doldersum kwam aan de andere zijde alleen voor de keeper te staan maar wist deze uitgelezen kans om de score te verdubbelen niet te verzilveren. Er volgenden aan beide zijden nog meerdere vrije trappen maar alleen een schot van van Vliet vloog nog over de goal bij Padding, die in de rust werd gewisseld. Elim dringt aan Zoals gezegd kwam jeugdkeeper Hidding tussen de palen te staan. Al snel had Elim haar eerste corner te pakken maar ook nu weer zonder resultaat. Een kans voor Metselaar kon door Marissen ternauwernood van de lijn worden gehaald, zodat Elim op een kleine voorsprong bleef. Maar een goal bleef niet lang meer uit want de snelle M. Doldersum bediende na 10 minuten spelen zijnde jongere broer Jay op maat. Deze haalde goed uit en zijn geplaatste bal verdween via de binnenkant paal achter de SCN goalie (2-0).

Na ruim een uur spelen werden Veld en Mol gewisseld voor Gritter en ten Oever. Het was invaller Pastoor die zijn schot voorlangs zag gaan en zo de aansluitingstreffer nog niet genoteerd kon worden. SCN begon aan te dringen en een kopbal van J. Marissen werd tegen de paal gekopt en kwam vervolgens in de bezit van Hidding. Middenvelder D. Doldersum werd gewisseld voor verdediger Muller. Hierna volgde een blessure behandeling voor Slomp die last kreeg van zijn knie, vanwege een tikkie er tegenaan. SCN probeert het nog Doordat de wisseling van spelers was Boertien naar voren geschoven deze gaf een perfecte passe op ten Oever en die schoot daarna een geweldige goal binnen (3-0). Ook Boertien kreeg zelf een geweldige kopkans maar zag zijn bal over gaan.

Hiermee leek de wedstrijd gespeeld want een vrije trap van J. Marissen belandde in de muur. Toch schoot hij even later de 3-1 binnen op aangeven van Lubowa. Een vrije trap net buiten het zestien meter gebied bleek nog een kansje voor Bruinsma op te leveren maar keeper Hidding was goed bij les en had de bal klemvast. SCN probeerde nog wel te scoren maar het lukte Lubowa weer niet om van dichtbij te scoren.

Zo bleef de stand op 3-1 steken en hiermee moest titelhouder sc Elim dit jaar genoegen nemen met een derde plaats in het goed georganiseerde Prent Dorpentoernooi.

(Foto`s: De Razende Reporter– Meer foto`s op Facebook)