Met sc Elim en Lutten aantrekkelijk deelnemersveld

4 augustus 2016:

Ze gaan elkaar dit seizoen in de 3e klasse D Noord ook treffen: SC Elim en SC Lutten. Maar voordat de competitie start doen beide ploegen mee aan het gloednieuwe Prent Dorpentoernooi. Trainers Jan Otto Benjamins (SC Elim) en Bas Nibbelke (SC Lutten) blikken alvast vooruit op het Prent Dorpentoernooi en het nieuwe seizoen.

Bas Nibbelke vertelt: ‘Ik kijk enorm uit naar het nieuwe seizoen. Onze klasse bestaat voor de helft uit oostelijke en de andere helft uit noordelijke ploegen. Erg interessant.’ Op de vraag wat Nibbelke van het komende seizoen verwacht is hij duidelijk: ‘Als SC Lutten hebben we dezelfde ploeg als vorig jaar. Daar zijn zelfs twee versterkingen bijgekomen. Vooral in de breedte zijn we daarom sterker. We zijn weer een van de te kloppen ploegen en moeten om de bovenste plaatsen mee kunnen doen. Net als vorig jaar gaan we in ieder geval voor een periode. We beginnen de voorbereiding met een aantal trainingen en daarna spelen we de eerste wedstrijden tijdens het Prent Dorpentoernooi. Als SC Lutten vinden we dit toernooi een heel mooi initiatief. We verheugen ons dan ook enorm op het toernooi,’ zo besluit Nibbelke.

Jan Otto Benjamins verheugt zich eveneens op het Prent Dorpentoernooi: ‘Een prachtig initiatief met alleen maar derby’s. We gaan zoals altijd ons best doen. Veel spelers zullen nog op vakantie zijn, maar dat geldt net zo goed voor de andere clubs, dus dat is geen excuus. Net als het bekertoernooi is dit een ideale voorbereiding op het nieuwe seizoen.’ Na de succesvolle jaren, waarin SC Elim tweemaal promoveerde, wordt het dit seizoen lastiger volgens Jan Otto Benjamins. Hij vertelt: ‘Na het vertrek van vier basisspelers en de indeling met voetbalclubs uit het oosten, die vaak toch wat verzorgder spelen, wordt het lastiger. We gaan echter sowieso voor handhaving en wellicht wel een periode,’ zo besluit Benjamins strijdvaardig. SC Elim speelt zaterdag 6 augustus de openingswedstrijd van het Prent Dorpentoernooi. Om 14.00 uur ontmoet men v.v. Hollandscheveld op sportpark de Oosthoek in Hollandscheveld. Gelijk een echte kraker. Diezelfde dag speelt SC Lutten op hetzelfde complex om 16.00 uur haar eerste wedstrijd van het Prent Dorpentoernooi tegen Noordscheschut. Zondag 7 augustus spelen de andere vier ploegen: HODO, SCN, Pesse [zondag] en EMMS hun wedstrijden vanaf 14.00 uur op het andere complex in Hollandscheveld, ’t Hoge Bos.

De finalewedstrijden worden op zaterdag 13 augustus gespeeld bij Noordscheschut. Alle wedstrijden zijn voor u als toeschouwer gratis toegankelijk. Het Prent Dorpentoernooi is daarmee uniek in de regio. Tel daarbij op dat er alleen maar derby’s worden gespeeld en dat u als toeschouwer prachtige prijzen kunt winnen, zoals een minuut gratis winkelen bij Plus Cappendijck en een ballonvaart aangeboden door Wildkamp, en het Prent Dorpentoernooi heeft alle ingrediënten voor een prachtig toernooi.