Een week lang Prent Dorpentoernooi

Door Klaas Veldhuis –

Vrijdag 11 Augustus 2017 start de 2e editie van het Prent Dorpentoernooi. De aantrekkingskracht van dit evenement zit uiteraard in de vele derby`s die het toernooi rijk is. De wedstrijden worden gespeeld verdeeld over vijf sportparken. Zo heeft elk van de vijf organiserende teams de mogelijkheid om hun vereniging als gastheer te profileren. De opbrengst van die wedstrijddag is dan ook voor Dé Club. Een concept wat in 2016 als basis gold en waar de organisatie tevreden op terug kijkt.

Een sponsor met oog voor schoonheid…

De hoofdsponsor, Schoonmaakbedrijf Prent uit Hoogeveen, is dan ook trots op het feit dat men voor minimaal drie jaar de financiële ondersteuning kan geven aan dit regio-toernooi. Bert van Achteren namens Schoonmaakbedrijf Prent, is dan ook vol lof over deze opzet. In april van dit jaar werd hij, samen met Martin Prent, opnieuw uitgenodigd om de loting te mogen verrichten.
“Naast het feit dat ik een voetballiefhebber ben, vind ik het concept van dit toernooi geweldig. Als sponsor steunen wij dit sportieve gebeuren van harte, maar omgekeerd is er ook aandacht voor ons vanuit de organisatie. Een prettige en plezierige samenwerking wat ons betreft!”

Van Achteren vervolgd: “De verenigingen Hollandscheveld, Elim, Noordscheschut, SCN en HODO dragen samen de organisatie en doen dit met verve. De drie gast-verenigingen Tiendeveen, Lutten en Pesse zijn hiernaast een prachtige aanvulling op dit derby gebeuren. Pluspunt is toch ook het gegeven dat men geen entrée betaald voor het bezoeken van de wedstrijden. Wat ons betreft kan het toernooi beginnen. Ik wil hierbij dan ook alle teams veel succes wensen en de bezoekers veel plezier én veel goals.”

Aftrappen op vrijdag 11 Augustus…

Zoals vermeld start het toernooi op vrijdag 11 Augustus. Als eerste is sportpark De Meulewieke de thuisbasis. Er staan voor deze avond twee wedstrijden op het programma. Gastheer Noordscheschut speelt tegen vv Tiendeveen en staat onder leiding van de heer ten Brake. Sc Lutten mag het opnemen tegen vv Hollandscheveld. Deze wedstrijd staat onder leiding van de heer Venekamp. Beide wedstrijden beginnen om 19:00 uur.

Zaterdag 12 Augustus verhuist men naar het sportpark in Elim. Op de velden van de plaatselijke SC kan men om 14:00 uur genieten van de derby sc Elim tegen SCN uit Nieuwlande. Hier zal scheidsrechter Broekman de wedstrijd leiden. Om 16:00 uur spelen vervolgens sv Pesse tegen sc HODO hun eerste poulewedstrijd. Als wedstrijdleider is de heer Boer aangesteld. Overigens allemaal scheidsrechters die wekelijk hun wedstrijden in de reguliere competitie leiden.

Via Hollandscheveld en HODO richting de finale…

Op dinsdag 15 en donderdag 17 Augustus vervolgt het toernooi, waar het sportpark van SCN op zaterdag 19 augustus zal dienen als podium voor het slotstuk van deze sportieve happening. Hier zijn alle teams vertegenwoordigd en zal blijken wie er mag strijden voor hét kampioenschap. Het belooft een feestelijk voetbal spektakel te worden met mooie wedstrijden, muziek, gezelligheid en uiteraard dé Finale. Deze voetbaldag start om 14:00 uur en ook hier is de toegang vanzelfsprekend gratis!

Voorspellingen van de trainers…

Gedurende de afgelopen weken heeft u diverse interviews kunnen lezen met de hoofdtrainers van alle teams. In gesprek met de verantwoordelijken is gebleken dat men er klaar voor is. Men is zich er van bewust dat dit toernooi al in een vroeg stadium van de voorbereiding plaatsvind. Echter, op deze manier worden er wedstrijden voorgeschoteld die voor alle verenigingen ook op die manier gebruikt kunnen worden. Niet geheel onbelangrijk zijn wellicht de te winnen geld-prijzen. Naast dit gegeven zijn er ook klinkende munten te verdienen voor het team welke de topscoorder levert van dit toernooi.

Kampioen…

Door velen wordt de winnaar van de eerste editie, vv Noordscheschut, ook nu weer getipt voor het kampioenschap. Dat moet volgens de meeste trainers een simpele opgave worden voor de 1e klasser. Maar het moet eerst nog blijken.

Ene meneer Cruijff zei ooit: “Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.” Maar ook: “Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.” Er is dus nog niets beslist! Beleef het mee langs de lijn…

Vanaf 11 augustus zullen we het beleven. We zien u allemaal graag langs de lijn. Tijdens de wedstrijddagen zijn er overzichtelijke en informatieve programmaboekjes verkrijgbaar. Ook de verlotingen zullen dit jaar niet ontbreken. Prachtige levensmiddelenpakketten zijn als prijzen beschikbaar gesteld door PLUS Cappendijck uit Hollandscheveld.

Sponsoren bedankt…

Naast de al genoemde hoofdsponsor wil de organisatie ook graag alle andere sponsoren bedanken voor hun bijdrage. Via onze mediakanalen, waaronder de website www.dorpentoernooi.nl vertellen wij u graag meer over deze bedrijven. Tot donderdag 10 augustus kunt u tevens gratis meespelen met de Prijs-Poll. Voorspel de winnaar via de website en ding mee naar fantastische prijzen.

Neemt u tot slot ook nog even deel aan de Like, Deel en Win actie welke u kunt vinden op onze facebook pagina. U ziet het, er valt voor iedereen wel iets te winnen.

Namens de organisatie wensen wij iedereen een gezellig, doelpuntrijk en sportief toernooi met het voetbal als grootste winnaar!

Fragment uit de wedstrijd HODO - Lutten op 13 augustus 2016