Wedstrijdverslagen donderdag 17 augustus 2017


HODO herstelt zich op eigen terrein.

Sportpark Het Hoge Bos – Hollandscheveld

Verslag: Robert Seinen – Foto`s: Marcel Uiterwijk

Thuis spelen brengt normaliter het voordeel met zich mee dat men voor eigen publiek speelt. Sportpark het Hoge Bos in Hollandscheveld bracht dan ook flink wat toeschouwers op de been. Hodo had dan ook wat goed te maken voor dit publiek, aangezien het afgelopen zaterdag bijna kansloos was tegen Pesse. Het verloor die wedstrijd dan ook met 2-0.

Het team van trainer André Blom begon dan ook in een compleet andere opstelling voor de wedstrijd tegen SCN. Iets wat niet direct het gewenste resultaat bracht. Het begon voor team SCN wel voorvarend, want in de 20e minuut was het al raak voor het Geel-Zwart van SCN. Rolf Elema maakte fraai de 0-1. Met een stiftje passeerde hij Marcel Pol, de goalie van sv HODO.

Terwijl uw verslaggever nog aan het schrijven was, bracht Timon Smeding de score al weer op een gelijke stand. Na een dieptepasse ontving Smeding de bal waarop hij besloot te schieten. Het schot werd hierbij iets van richting veranderd, waardoor SCN-keeper Leon Reitsma kansloos was.

Een paar minuten later was het wederom raak voor Timon Smeding. Een prachtige vrije bal verdween in de rechterbovenhoek hoek. Zo stond de stand al na 26 minuten op 1-2. HODO bracht met het vertoonde spel behoorlijk meer dan in haar eerste wedstrijd. Zo blijkt maar weer dat het toernooi, wat soms omschreven wordt als het toernooi der voorbereiding, toch een meerwaarde heeft zo vroeg in het seizoen.

Roel Smand, trainer van SCN, kon met zijn team niet veel meer opbrengen dan enkele schaarse kansen, waarbij helaas de afronding debet was aan het maken van een doelpunt. HODO was vandaag effectiever in de afronding wat al voor rust resulteerde in opnieuw een goal voor de gastheren. Via Wesley Annen bouwde HODO de voorsprong verder uit. Hij zorgde in de 35e minuut voor de verdiende 3-1 voorsprong. Met deze stand gingen beide ploegen rusten.

SCN schakelde in de tweede helft een tandje bij. Zelf de assistent grensrechter werd gewisseld, wat er voor zorgde dat good old Eddie Slomp de vlag namens SCN ter hand nam. Een en ander bracht waarschijnlijk wel verwarring binnen het team van HODO. Na precies een uur voetbal resulteerde het in een tweede goal voor de elf van Nieuwlande. Een overduidelijke handsbal binnen de zestien bracht HODO nog enigszins aan het wankelen. Scheidsrechter Lubberts, die overigens grossierde in het geven van gele kaarten, kon niet anders dan een strafschop toekennen. De vrije trap vanaf elf meter werd daarna koelbloedig ingeschoten door Stefan Bruinsma. De stand werd zodoende terug gebracht naar 2-3, waardoor SCN nog ging geloven in een beter resultaat.

Er waren kansen over en weer en toen SCN met een behoorlijk schot van afstand richting de HODO goal leek te scoren, werd de redding van het toernooi, tot dusver, geboren. Met een fabuleuze redding van Peter Veld op de lijn bleef het echter bij 2-3. Veld zorgde persoonlijk voor deze tussenstand. Zijn katachtige omhaal vlak voor de krijtlijn werd dan ook met gepast applaus beloond.

Voor SCN was dit ogenschijnlijk een teken dat het niet meer zou lukken en de druk zakte langzamerhand wat af. Boy Schonewille zorgde in de 66e minuut dan ook voor de beslissing. Hij bracht HODO de uiteindelijke winst door een vierde goal te maken. HODO won uiteindelijk vrij gemakkelijk van SCN met 4-2.

Hierdoor ontstaat voor zaterdag 19 augustus dé derby op een finaledag. HODO mag dan aantreden tegen haar dorpsgenoot Hollandscheveld. De aftrap van deze partij is om 14:00 uur op het sportpark van SCN in Nieuwlande.


Elim efficiënter na de rust als sv Pesse.

Sportpark Het Hoge Bos – Hollandscheveld

Verslag: Henk Veld – Foto`s: Marcel Uiterwijk

Op de vierde wedstrijddag van het Prent Dorpentoernooi moest Elim het opnemen tegen de zondagafdeling van Pesse. De tegenstander, die uitkomt in de zondag 4de klasse E, had het afgelopen zaterdag HODO knap lastig gemaakt en wist met een 2-0 overwinning in de halve finale te komen.

In de 11de minuut was het Niels Esinge, die dan ook trefzeker was voor Pesse. De uit IJhorst verhuisde speler wist de 1-0 aan te tekenen. Uit een vrije bal van Youri Benjamins vijf minuten later maakte Jarno Prijs de gelijkmaker uit de rebound, nadat keeper Roy Schraa de bal niet klem vast had. Na een half uur spelen dacht keeper Arne Wachtmeester dat Niels Esinge de voorzet gaf vanaf de rechterflank, maar ongelukkig raakte de bal de onderkant van de lat en stuiterde deze zo over de doellijn (2-1). Gelijk daarop trok Elim de boel weer recht want vanuit een klutsbal vanuit een corner wist opnieuw Jarno Prijs te scoren (2-2).

Elim kwam ongewijzigd uit de kleedkamer, terwijl trainer Kramer twee wissels inbracht. Dit gaf Pesse betere kansen en werd er van beide zijden sterk op buitenspel gevoetbald. Halverwege deze tweede helft speelde Raymon Koekoek zichzelf vrij over links en gaf een uitstekende assist op Jarno Prijs, die hieruit makkelijk de 2-3 liet aantekenen.

Na een half uur spelen ging het mis in de Pesser verdediging en kon aanvoerder Wesley Boertien na een grabbelbal van keeper Roy Schraa de 2-4 op zijn conto schrijven. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld, maar Pesse gaf niet op en ging vrijuit spelen wat de nodige gevaarlijke kansen voor de Elim goal opleverde.

Uiteindelijk wist de ingebrachte speler Hermann Klomp nog de 2-5 in de extra tijd te scoren, vanwege vele wissels en blessure behandelingen, waarna scheidsrechter ten Brake af floot. Sc Elim speelt a.s. zaterdagmiddag om 16.30 uur tegen sc Lutten in de finale op het terrein van SCN.

Eerste helft

Vandaag moest Elim uit een ander vaatje tappen dan afgelopen zaterdag. Er werd meer tegenstand van een goed geoliede machine als Pesse verwacht. Dit bleek ook al snel waar, want Pesse nam vanaf het begin het heft in handen en had de meeste kansen om te scoren. Meerdere corners werden er weggegeven, maar troffen geen van allen doel.

Zo waren onder andere Erwin Strijker en Robin Okken dicht bij een doelpunt. Het was dan ook raak in de 11de minuut doordat de centrale verdediger Hans Hof een goede voorzet gaf op Niels Esinge. Deze bedacht zich geen moment en scoorde de openingstreffer (1-0) voor Pesse. Even later was het diezelfde Esinge, die betrapt werd op een vervelende overtreding en hiervoor een gele kaart kreeg van scheidsrechter ten Brake. Door het wat zwakkere middenveld van Pesse was er veel balverlies, wat de verdediging noopte om af en toe een overtreding te begaan buiten de zestien meter. Bij een van deze vrije trappen was het raak voor Elim.

Youri Benjamins liet zich dit kansje niet ontzeggen en hard schoot hij op de keeper Schraa in. Deze kreeg de bal niet onder controle en de vliegensvlugge Jarno Prijs wist hier wel raad mee (1-1). Na een half uur spelen dacht keeper Arne Wachtmeester dat Niels Esinge de voorzet gaf vanaf de rechterflank, maar ongelukkig raakte de bal de onderkant lat in de korte hoek en stuiterde zowaar over de doellijn (2-1). Even later was het Joey Gritter, die Jarno Prijs aanspeelde en die zag Raymon Koekoek vrij voor het doel staan. Deze bal kon Roy Schraa nog net tot corner verwerken. Dit leverde een hachelijk moment op voor de Pesser goalie en uit een klutsbal wist Jarno Prijs de boel weer in evenwicht te brengen (2-2). Dit gebeurde met onbedoeld medeweten van een  Pesse verdediger, die wat ongelukkig met de bal in contact kwam. Vervolgens ontstond er een blessurebehandeling nadat twee spelers al koppend tegen elkaar op de grond vielen. Dit duurde enige tijd net als het veterstrikken van de schoenen van de Pesser keeper.

Zo hadden de Pessenaren Hof, Strijker en Esinge allen nog kansen om te scoren maar stond of keeper Wachtmeester in de weg of werd er naast of over geschoten. Vlak voor rust liet Elim de bal goed rondspelen, maar creëerde het geen kansen meer. Zo werd de kleedkamer met een gelijke stand opgezocht.

Tweede helft

Trainer Kramer gaf Hans Hof en Wilco Kramer in de rust kans om te gaan genieten van het warme douchewater. Voor hen kwamen Gerben Slomp en Jordy Prins in het veld. Bijna direct vanaf de aftrap raakte de bal zoek want deze verdween ver over de tribune. Het duurde redelijk lang voordat er een reservebal beschikbaar was en goedgekeurd werd door scheidsrechter ten Brake. De ingevallen Gerben Slomp gaf een prima voorzet op Robin Okken maar deze schoot rakelings voorlangs. Na 5 minuten spelen ontspon zich een alleraardigst buitenspel discussie tussen beide teams en de scheidsrechter. Aanvoerder Boertien moest zich hiervoor melden bij de leidsman.

Vervolgens was het Patrick Poeste, die vreemd ging uit verdedigen en de trainer merkte hierover op dat hij geen tikkie-takkie-truukie voetbal moest gaan spelen en het simpel moest houden. Gevolg was ook dat keeper Schraa hierdoor in de problemen werd gebracht door Jarno Prijs, waardoor Schraa de bal maar verder over de zijlijn schoot. Trainer Kramer zag wat er gebeurde en wisselde daarom Tim Luten in voor een volgende reservespeler. Vervolgens wisselde ook coach Benjamins Stefan Hoogeveen in voor spits Hermann Klomp.

Ook mocht A-speler Mike Wachtmeester zijn invalbeurt maken voor A-speler Yorian Guichelaar. Na een kwartier spelen had Hermann Klomp de grote kans om te scoren maar niet onbaatzuchtig gaf hij de bal af. Hieruit werd door Raymon Koekoek niet gescoord. Ook Jarno Prijs had meerdere keren de kans om te scoren, maar wilde dit vaak te fraai doen, waarbij hij het scoren uit het oog verloor.

Halverwege deze helft speelde Raymon Koekoek zichzelf goed vrij en gaf een goede assist op Jarno Prijs, die hieruit nu wel makkelijk de 2-3 liet aantekenen. Ook de moegestreden Koops werd vervangen door jeugdspeler Robin Smit. Deze Smit kreeg direct een grote kans op aangeven van Jarno Prijs maar schoot net naast. Elim dacht dat het op rozen zat maar door steken te laten vallen in de centrale verdediging wist zowaar Robin Okken bijna weer de gelijkmaker te scoren. Aanvoerder Boertien kon nog net op tijd zijn puntje van de teen tegen de bal krijgen en deze tot corner verwerken, dachten de Pessenaren, maar de scheids besliste een achterbal. De voortzetting hieruit bracht de genadeklap, want uit een lange bal, die bij Jarno Prijs terecht kwam, werd er slecht verdedigd. Zo kon aanvoerder Wesley Boertien uit de kluts rondom keeper Roy Schraa de 2-4 op zijn conto schrijven. De rest was eigenlijk nog bijzaak en over en weer waren er nog meerdere kansen. Tot slot moest rechtsachter Mike Wachtmeester nog een keer aan de rem trekken en kreeg hiervoor de tweede gele kaart in deze wedstrijd. In de extra tijd was het Hermann Klomp, die op aangeven van Jarno Prijs de 2-5 scoorde omdat Pesse nog volop in de tegenaanval zat en vandaag onvoldoende antwoord had op de snelle Prijs. Zaterdag 19 augustus speelt Elim in de finale tegen sc Lutten, wat ook een gevaarlijke outsider is te noemen. We zien u graag op het sportpark van SCN in Nieuwlande.