Wedstrijdverslagen Finaledag

 

SCN wint thuis van Tiendeveen

Verslag: Klaas Veldhuis

Foto`s: Marcel Uiterwijk

Op het eigen sportpark in Nieuwlande mocht SCN enigszins proberen de spreekwoordelijke eer te redden. Het deed in deze partij wat er van hen verwacht werd en zodoende eindigde het team van trainer Roel Smand op een zevende plaats. Tiendeveen, met leidsman Michel van Essen op de bank, moest hierdoor genoegen nemen met een achtste plaats.

Tiendeveen-SCN

Al in de 11e minuut deed SCN van zich spreken. Jeffrey Marissen scoorde op een sublieme manier de eerste goal voor SCN. Voetballend waren de mannen in het geel-zwart tot dan ook behoorlijk beter dan de opponent Tiendeveen. Het kreeg na deze vroege treffer nog enkele riante mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen.

De ongeschreven wet liet echter ook vandaag zichzelf weer gelden en het was dan ook in de 16e minuut al weer gelijk. Tiendeveen kreeg uit de eerste de beste kans dan ook loon naar werken. Justin Lunenborg liet voor zijn team dan ook vreugdevol de 1-1 aantekenen.

In het verloop van deze eerste helft liet SCN af en toe toch wel zien dat het van goede wil was. Het wilde het eigen publiek dan ook een prettige wedstrijd bieden, iets wat Tiendeveen met werkend voetbal probeerde te verstoren. Het hield dit dan ook bijna de gehele eerste helft vol. Bijna, want SCN zocht de kleedkamer op met een 1-2 voorsprong. Stefan Bruinsma werd vlak voor het rust-signaal de diepte in gestuurd en de uitkomende goalie van Tiendeveen werd met een prachtige stiftbal verschalkt. Zodoende smaakte de thee voor SCN waarschijnlijk net iets zoeter dan voor Tiendeveen.

Nieuwlande kwam dan ook gedreven de kleedruimte uit en liet deze gedrevenheid gelijk spreken op het veld. Ferdy Tolman maakt al snel de 1-3 en zo ging het publiek zich opmaken voor een monster zege. Juist die verwachting was het welke ook het team van SCN de das om deed. Voetballend werd het allemaal iets minder en ook Tiendeveen leek niet echt van plan om volop te strijden voor een hogere eindpositie dan de laatste.

De vermoeidheid sloeg overigens bij beide teams ook toe en zo blijkt toch ook dat het om een voorbereiding gaat. Spelers die bij wijze van spreken vanuit het vakantie vliegtuig rechtstreeks op het veld stappen en een dag later de koffers nog moeten afhalen. Het kwam het spelbeeld niet echt ten goede, maar SCN liet toch zien dat het de voorsprong wilde behouden. Stefan Bruinsma bracht in de  85e minuut de eindstand van 1-4 nog op het scorebord en zo werden de plaatsen zeven en acht ingenomen door respectievelijk SCN en Tiendeveen. Het toernooi zit er op en beide trainers kunnen de balans opmaken voor de komende competitie.


Hollandscheveld wint derby in Nieuwlande

Verslag: Robert Seinen

Foto`s: Marcel Uiterwijk

De wedstrijd  om de vijfde en zesde plaats van het Prent dorpentoernooi is de El Classico van Hollandscheveld. Een wedstrijd tussen HODO en Hollandscheveld.

De eind-rankschikking mag dan niet bepaalt de reden zijn, maar de de onderlinge “strijd” was gezond aanwezig. HODO begon aanvallend wat leidde tot een goede kans voor Ricardo Benjamins.

Hollandscheveld - HODO
In de 19e minuut was het Wesley Annen die met en schitterende vrije bal de score opende. Zo was de wedstrijd al snel open en kon Hollandscheveld al vroeg op jacht naar een gelijkmaker. Na wat mogelijkheden heen en weer sloeg eventjes de vlam in de pan nadat Robin Bijl namens Hollandscheveld een vervelende overtreding maakte op Peter Veld van HODO. Het brandje werd snel geblust door de prima leidende scheidsrechter Schulte.Hollandscheveld kreeg daarna een prima kans uit een corner van Bryan Okken. Helaas moest men de verdiende gelijkmaker nog even uitstellen. Hollandscheveld schakelde fysiek een tandje bij. HODO kwam goed weg toen Robin Bijl een niet te missen kans torpedeerde tot een giga misser. Wesley Annen volgde een minuut later dit voorbeeld.

De tweede helft was nog maar net gestart toen de eerder genoemde Robin Bijl de 1-1 liet aantekenen. Na een razend snelle aanval vanaf de rechterkant was HODO even de weg kwijt en zorgde Bijl terecht voor de gelijke stand.
De prestige-strijd kon weer beginnen voor beide teams en het was voor de grote groep supporters dan ook een zeer aantrekkelijke wedstrijd om te volgen.

Julian Pol maakte een stevige overtreding op Michel Mol wat hem op terechte een gele kaart kwam te staan. Hierbij blesseerde hij zichzelf dusdanig dat hij ongedwongen moest wisselen.  
In de 53e minuut kwam Hollandscheveld dan toch op een verdiende voorsprong Na een snelle uitval maakte Rob van Eck de 2-1. HODO ging, ondanks de tweede tegentreffer, beter voetballen wat resulteerde in een licht overwicht. Hierbij kwam het overigens niet echt tot grote kansen. Hollandscheveld ontspon zich tot een counterploeg en zorgde er voor dat HODO niet met man en macht kon aanvallen. Op het moment dat dit wel gebeurde, sloeg Hollandscheveld genadeloos toe. Het was opnieuw Rob van Eck die HODO de das om deed. Hij scoorde op een prachtige wijze de 3-1. HODO probeerde nog wel een aansluitingstreffer te forceren, maar het kwam niet verder dan een paar afstandsschoten en vrije trappen. Na deze onderlinge strijd mag Hollandscheveld zich terecht de winnaar noemen en eindigde het tijdens het Prent Dorpentoernooi op de vijfde positie. HODO neemt hierdoor de zesde plaats in de ranglijst in en zo kunnen beide teams zich opmaken voor de competitie. 


Noordscheschut wint overtuigend van Pesse

Verslag: Ryan Prins  

Foto`s: Marcel Uiterwijk

Zaterdag 19 augustus heeft Noordscheschut, op een goed gevuld sportpark te Nieuwlande, afgetekend gewonnen van Pesse, uitkomend in de 4e Klasse E. Zodoende behaalde de equipe van André Mulder de derde plaats op de tweede editie van het Prent Dorpentoernooi. Pesse werd op alle fronten overklast. En het was dat er tal van kansen gemist werden door Noordscheschut, anders was de score nog veel hoger uitgevallen. 

Noordscheschut - Pesse

Alleen al in de eerste twintig minuten werden er vijf dotten van kansen gemist. Met name Arend Schonewille was meerdere malen dicht bij de openingstreffer, maar Schonewille wist het net keer op keer niet te vinden. In de de 26e minuut was Pesse aan de overzijde ook dicht bij een treffer, maar vanuit een corner werd de onderkant van de lat geraakt en de rebound was een prooi voor sluitpost Jeffrey Koster. Hierna waren de mogelijkheden weer voor Noordscheschut, maar ook Jos Kroezen en Rijnald Vos wisten niet te scoren. In de 35e minuut was het dan toch raak. Kroezen werd de diepte ingestuurd en tekende beheerst de 1–0 aan. Op slag van rust viel ook de 2–0. Een prima actie van de goed spelende Geronimo Maulany stelde opnieuw Kroezen in staat om te scoren.

Het eerste kwartier naar de tweede helft bleef Noordscheschut de bovenliggende partij, maar de score werd nog niet verder uitgebreid. Nadat de Schutters eerst nog de lat hadden geraakt, werd het enkele minuten later 3 – 0 door Rijnald Vos. Opnieuw was het Kroezen die de diepte in werd gestuurd. Hij legde het leer af op de mee-opgestormde Vos, die op zijn beurt het net vond.

Hierna regen de kansen zich aaneen voor Noordscheschut. En door een treffer van de ingevallen Kevin Koster (4-0), die met een knappe kopbal de keeper verschalkte, een benutte strafschop van Jos Kroezen (5-0), nadat Vos onreglementair werd gevloerd en een treffer van opnieuw Rijnald Vos, bracht Noordscheschut de 6–0 eindstand op het scorebord. 

Noordscheschut heeft de derde plaats gehaald op het Prent-dorpen-toernooi. Vooraf niet het gewenste resultaat, maar het nieuwe voetbalseizoen is in ieder geval weer ingeluid.


SC Elim winnaar tweede editie Prent Dorpentoernooi.

Verslag: Henk Veld

Foto`s: Marcel Uiterwijk

Zaterdag 19 augustus 2017 was sportpark SCN in Nieuwlande het decor voor de finaledag van het Prent Dorpentoernooi. De tweede editie en namens de organisatie kan er gesproken worden over een meer dan geslaagd toernooi. De finalisten van vorige jaar, Pesse en Noordscheschut, namen het tegen elkaar op in de troostfinale. De nieuwe kampioens kandidaten dit jaar waren SC Elim versus SC Lutten. Lutten, wat het komende seizoen uitkomt in de 3de klasse D Noord, was vorig jaar een geduchte tegenstander voor Elim.

Elim verloor namelijk zo wel de uit – en thuiswedstrijd met duidelijke cijfers. Vandaag startte Elim met de gebroeders Doldersum in de basis, die net terug waren gekeerd van een zonnige vakantie. Wel moest Elim het stellen zonder topscoorder Jarno Prijs, omdat die vrijdagavond op het vliegtuig was gestapt naar warmere oorden.

In de wedstrijd voorbespreking had trainer Benjamins dan ook tegen zijn spelers gezegd dat ze moesten inzakken, van eigen helft spelen, voor balbezit moesten gaan en compact gaan spelen. Tijdens de wedstrijd zou blijken of deze wijze woorden waar gemaakt konden worden. Het teambelang stond vandaag hoog in het vaandel en er zou gezamenlijk voor elke meter gestreden moeten worden. Duidelijke woorden waar Benjamins dan ook mee afsloot.

In de beginfase liet Lutten het team van Elim het spel maken en werden er meerdere corners weggegeven. Halverwege deze helft kwam Lutten een keer gevaarlijk uit en moest aanvoerder Wesley Boertien met een sliding de doorgebroken speler Nick Lamberink buiten de 16 afstoppen. Slechts vijf minuten voor de rust wist Youri Benjamins met een vrije trap keeper Jorrit Hakkers te verschalken. Uit de rebound van uit de muur schoot hij beheerst de 0-1 binnen. Stefan Hoogeveen kreeg aan Elim zijde nog een onnodige gele kaart en dit waren de meest opvallende wapenfeiten voor de theepauze.

Na zo`n vijf minuten spelen was Daymen Doldersum vlakbij de tweede treffer namens Elim. Via een hard afstandschot moest keeper Jorrit Hakkers gestrekt naar de hoek om erger voor zijn team te voorkomen. Vervolgens moest keeper Alex Padding uit naam van sc Elim een aantal keren ingrijpen want Lutten had nu ook de richting van zijn doel weten vinden. Gevolg hiervan waren meerdere corners maar zonder resultaat.

Na ruim een uur spelen was het Ewout Spijker, die het nodig vond om commentaar op de leiding te geven, wat hem een onnodige gele kaart van scheidsrechter Schulte opleverde. Ook de ingevallen Sander Scholten werd even later op geel getrakteerd omdat hij Daymen Doldersum onreglementair vloerde. Zo kabbelde de wedstrijd gezapig voort met kansen over en weer. Doordat Lutten nog kansen rook, ging het in het laatste kwartier vrijer spelen en onbedoeld gaf het meer ruimte weg op het middenveld.

Elim - Lutten

Via een lange bal werd spits Hermann Klomp bereikt en deze gaf de bal keurig mee met Joey Gritter, die keeper Jorrit Hakkers keurig omspeelde en zo de 0-2 liet aantekenen. De wedstrijd leek gespeeld, maar Lutten kwam terug door een goede invalbeurt van Roy Strijker, die iedereen te snel af was en 1-2 scoorde. Hierdoor maakte het Elim zichzelf in de slotfase nog erg lastig en werd er zenuwachtig gespeeld, waardoor het gewenste balbezit ver te zoeken was. Het veelkoppige publiek keek dan ook met ingehouden adem naar de slotminuten, maar na het laatste fluitsignaal van de leidsman, mocht Elim zich de kampioen van het Prent Dorpentoernooi 2017 noemen. Dit beloofd iets voor het komende voetbalseizoen want de eerste winnaar van dit toernooi Noordscheschut promoveerde en werd winnaar van het prestigieuze Protos Wering toernooi.

Eerste helft

Lutten trapte af maar Elim was al snel in balbezit. En binnen een minuut kreeg dan ook Daymen Doldersum een mooie kans om te scoren, op aangeven van Berrolt Veld, maar hij schoot rakelings aan de verkeerde kant van de paal. Lutten was hierdoor wakker geschud en begon afwachtend te spelen. Gevolg was dan ook dat Elim het spel moest gaan maken en vanaf eigen helft werd er dan ook opgebouwd. Ewout Spijker was de 1ste Lutten speler, die een kopkans kreeg maar wist niet te scoren.  Na 10 minuten spelen sleepte Elim 3 corners in de wacht, maar slechts slappe ballen op de goal waren het resultaat en dus een makkelijke prooi voor de Lutten keeper. Door afwezigheid van de vaste verzorger Freddy Lok moest er vandaag worden geïmproviseerd. Reservespeler Martijn Gruppen mocht zich van deze taak kwijten en Raymond Benjamins moest dit als 1ste speler ondergaan na bijna een kwartier spelen. Na bijna 20 minuten spelen kreeg Lutten haar 1e corner te nemen. De inkomende Ronald Kosse schoot tot schrik van alles wat rood-wit ademt rakelings voorlangs. De aanval hierop bracht een vrije trap op 2 meter buiten het 16 metergebied. Linkspoot Joey Gritter schoot nipt over, waar juist iedereen Youri Benjamins achter de bal had verwacht. Hierna werd er onnodig balverlies geleden op het middenveld en was de rugdekking volledig weg.

Nick Lamberink kreeg hierdoor de kans om door te breken. Aanvoerder Wesley Boertien kon met een sliding buiten de witte lijnen ter nauwernood voorkomen dat hij de openingstreffer scoorde. Hij blesseerde zich in ernstige mate, zodat hij later in de wedstrijd moest worden gewisseld door Remon Stevens. Vrije trappenspecialist Glen Kuipers schoot uit deze vrije trap onhoudbaar hard over. Vervolgens was het Mike Doldersum, die via een lange pass alleen op de keeper Hakkers afging maar hieruit niet wist te scoren. Ook zijn broer Daymen kreeg een nog grotere kans, maar deze werd met kunst en vliegwerk door Glen Kuipers van de doellijn weg geranseld. Slechts 5 minuten voor de rust wist Youri Benjamins met een vrije trap keeper Jorrit Hakkers wel te verschalken. Uit de rebound uit de muur schoot hij beheerst de 0-1 binnen. Elim kreeg nog enkele corners voor de rust te nemen maar wist ze geen van allen over de doellijn te werken. Stefan Hoogeveen kreeg aan Elimzijde de 1ste gele kaart voordat de theepauze werd ingelast.

Tweede helft

In de rust werd speler Raymon Koekoek vervangen door spits Hermann Klomp. De 1ste kans was voor Mike Doldersum want met een zuiver afstandschot wist hij de paal te raken.  Even later probeerde zijn jongere broer Daymen dit ook en deze liet keeper Hakkers tot het uiterste in de verre hoek duiken.

Lutten kreeg weer een kans om wat terug te doen via een corner maar keeper Alex Padding was goed op zijn hoede. Ook het volgende harde schot van Ronald Kosse wist hij nog net over te tikken waar heel Lutten al dacht aan de gelijkmaker. Zo moest hij binnen enkele minuten tijd meerdere reddingen verrichten om Elim staande te houden. Na een uur spelen vond trainer Nibbelke het tijd worden om breekijzer en jeugdtalent Roy Strijker in te brengen voor Bill Spitze. Deze speler had in de vorige wedstrijd tegen Noordscheschut de beslissende goal op zijn naam gezet.

Een vrije trap van Nick Lamberink werd door de Elim defensie prima gepareerd. Om nog meer stootkracht naar voren te krijgen werd Ewout Altena gebracht voor Nick Lamberink. Omdat de wedstrijd niet verliep volgens zin van speler Ewout Spijker begon hij met commentaar te geven op de wedstrijdleiding. Hiervan was scheidsrechter Schulte niet gediend en dit leverde hem dan ook direct geel op. De ingevallen Ewout Altena kreeg vervolgens de kans van zijn leven, omdat iedereen dacht dat hij buitenspel stond, maar er mocht worden doorgespeeld. Hij miste echter tot grote opluchting aan Elimzijde. De frustratie nam aan Luttenzijde toe en zo moest Thorben Scholten het ook met geel bekopen na een overtreding op de lastig te bespelen Daymen Doldersum. Om de verdediging te versterken werd good-old Gruppen nog ingebracht. Dit leek geen foute keuze, want kopsterk als hij is, wist hij meerdere ballen goed weg te werken. Met een kwartier te spelen op de klok wist Joey Gritter de keeper bijna vanaf de achterlijn te verschalken, maar deze reageerde alert.

Ook Mike Doldersum kreeg weer een kans op aangeven van Klomp, maar het wilde hem vandaag niet gelukken. Even later viel kramp hem wel ten deel, maar dat was iets wat hij zichzelf liever niet wenste. De moegestreden Mark Altena werd nog vervangen door Roy van den Berg. Een corner voor Lutten werd weggewerkt en de aanval hieruit zorgde voor een counter op Hermann Klomp, die Joey Gritter wist te bereiken. Hij omspeelde keeper Hakkers keurig en liet zo de 0-2 op het scorebord verschijnen.

Meteen kreeg hij hiervoor een publiekswissel en werd de laatste bankzitter ingebracht. Lutten begon nu volop op de aanval te spelen en zette Elim zwaar onder druk. Hierdoor werd de passing minder en werd er regelmatig balverlies geleden. De gretig spelende Roy Strijker wist hier wel raad mee en zette zo Lutten op dat moment op een verdiende 1-2. Door deze goal kreeg heel Lutten er weer geloof in dat de aansluitingstreffer gemaakt zou worden. Alle zeilen werden bijgezet en trainer Nibbelke spoorde zijn spelers vanaf de zijlijn vurig aan. Hierdoor maakte het Elim zichzelf in de slotfase nog erg lastig en werd er zenuwachtig gespeeld, waardoor het gewenste balbezit en compacte spelen ver te zoeken was. Uiteindelijk werd dan toch de teamgeest aangesproken en werd er met man en macht uitverdedigd waardoor deze kampioensoverwinning over de streep getrokken werd. Elim mag zich terecht de kampioen van het tweede Prent Dorpentoernooi 2017 noemen. Een prachtig toernooi met een mooie toekomst!

Winnaar sc Elim