Zo maar wat cijfers

Voor deze 2e editie van het Prent Dorpentoernooi waren 14 vergaderingen voldoende om op 11 augustus 2017 te starten met het toernooi. Er speelden 8 teams mee tijdens dit sportieve onderonsje. De 12 wedstrijden werden gespeeld op 5 verschillende sportparken. Er waren 8 scheidsrechter die deze wedstrijden hebben geleid. Maar liefst 53 doelpunten konden er worden bewonderd, waarbij de topscoorder er 5 maakte gedurende het toernooi. Dat leverde zijn team dan weer 100 euro extra op. Er was 1 team welke 6 goals maakte in 1 wedstrijd van 90 minuten en dat leverde hen dan weer een 3e plaats op in de eindrangschikking.

Zo`n 30 sponsoren maakten dit geheel tot een geslaagd feest. Het winnende team mocht zichzelf bekronen met 1 geweldige beker. Daarnaast ontving het 500 euro die dan weer konden worden verdeeld binnen de selectie van zo`n 20 personen.

In totaal werd er maar liefst 2.250 euro aan prijzengeld verdeeld onder alle deelnemende verenigingen, kregen de 3 gast-teams ieder een startpremie van 250 euro, gaven de sponsoren 1 accuboormachine, 1 wijnpakket, 20 euro als waardebon en 21 boodschappen waarde cheque`s weg.

De huis-fotograaf maakte in totaal zo`n 1.300 foto`s, waarvan er dan toch zeker zo`n 50 verschenen in de diverse kranten en op de vele nieuws-sites in de regio. Via voetbalsites als fc12.nl en tweenul.nl mochten ook de liefhebbers buiten de gemeentelijke grenzen meelezen.

Een kleine 500 voetbalfans volgden als vaste likers de berichtgevingen op onze Facebook-pagina op de voet, waarvan er in de afgelopen week maar liefst een berichtbereik van 15.548 bezoekers werd gehaald.

Op 19 Augustus 2017 had de website van het Prent Dorpentoernooi een bezoekerspiek van 1.148 views. Gedurende het toernooi waren dat er meer dan 17.000 in totaal. Iets meer dan 100 tweets zijn de wereld ingestuurd welke bij elkaar meer dan 250 keer werden geretweet.
Van de 10.000 gedrukte loten zijn er meer dan 5.000 verkocht. Daarnaast werden er in 1 week 1.500 programma boekjes bij de drukker besteld. Daarvan vonden er zo`n 1.100 stuks de weg naar de toeschouwers.

Tijdens de finaledag waren de 2 gastdames in de VIP tent druk doende om de aanwezige genodigden te voorzien van een hapje en een drankje. De 60 broodjes beenham vonden overigens gretig aftrek aan het eind van de dag.

De dames van de bbq hadden het dusdanig druk, dat de 350 broodjes hamburger binnen no-time waren uitverkocht. De 6 kilo gebakken uien hebben daar zeker hun bijdrage aan geleverd. Gelukkig was er 1 leverancier bereid om die voorraad snel weer aan te vullen. Nu zeggen cijfers ons niet zo veel, maar voor de statistieken is het wel weer leuk.

De hoogste waarde lezen wij als commissie af aan het feit dat de toeschouwers een week lang genoten hebben van de prachtige wedstrijden. Met een geweldige finaledag als toppunt. En dat is dan weer 1 puntje erbij!