Eerste wedstrijdronde kent verrassingen

8 augustus 2016:

De 1e editie van het prent dorpen toernooi kende zaterdag 6 augustus de aftrap op sportpark ‘’de Oosthoek voor poule A. Zondag was sportpark ‘’Het Hoge bos het decor voor de 1e ronde in poule B. Op beide sportparken was het lekker druk en kende de 1e editie van het Prent Dorpen toernooi een goede start!

Poule A: Hollandscheveld    –     Elim      2-2

Elim wint met strafschoppen.

Elim heeft de eerste wedstrijd op het Prent Dorpentoernooi gewonnen. Na een 0-2 voorsprong, kwam Hollandscheveld sterk terug maar in de penaltyserie won de ploeg van Jan Otto Benjamins alsnog.

Door een goede actie van Hermann Klomp kwam Elim aan de leiding, al had Hollandscheveld een licht overwicht. Het kwam echter niet aan kansen toe, al had het via Thom Koopman in de eerste minuut op voorsprong moeten komen. De spits miste echter voor leeg doel. In de tweede helft bracht Mitchel Boertien de stand op 0-2, en leek de wedstrijd gespeeld. Jeroen Katerberg bracht echter de spanning terug door met een prachtig afstandsschot de winkelhaak te vinden. Maykel Mol was in de slotminuut de tweede trefzekere Hollandscheveldse verdediger en sleepte er een penaltyserie uit. Deze begon goed voor de thuisploeg, het zag Emiel Koster een penalty stoppen, maar door missers van Hans Zomer en Nick Steenkamp werd Elim toch de overwinnaar

Poule A: Noordscheschut – Lutten             5-0

Noordscheschut kent makkelijke middag!

De tweede wedstrijd kende geen verrassingen, derdeklasser Lutten uitkomend deze competitie in Noord kon geen enkel moment aanspraak maken op een overwinning. Tweedeklasser Noorscheschut kwam gemotiveerd voor de dag en kon naar hartenlust combineren en kreeg volop mogelijkheden.

Met een 5-0 eindstand bleef de schade voor Lutten nog enigszins beperkt want er waren nog legio kansen om de score te verhogen.

Doelpuntenmakers Noordscheschut: Danny Kiekebelt 2x, Arend Schonewille 2x, en Aron boer.

Poule B:  Emms  –  Scn       0-1

Boeiende 1e wedstrijd poule B.

Een wedstrijd tussen twee vierdeklasser en het was een wedstrijd dat het aanzien meer dan waard was. Een gelijk opgaande strijd met veel passie maar ook met drang naar voren om de goal te maken. Beide teams scoorden ook voor de rust maar beide treffers werden geannuleerd door buitenspel.

Na rust hetzelfde spelbeeld, over en weer kansen voor beide teams. Het was Danny Dekker die met een fraai afstandsschot de keeper van Emms wist te verschalken en zodoende de overwinning voor Scn binnen sleepte.

Poule B: Pesse – Hodo 3-0

Pesse (zondag) verrast HODO.

Ook voor HODO en Pesse (zondag) is het Prent Dorpentoernooi begonnen. Op het prachtige sportpark ’t Hoge Bos van HODO speelden beide ploegen hun openingswedstrijd. De Pessenaren zorgden voor een daverende verrassing door de thuisploeg te trakteren op een 0-3 nederlaag. HODO was in de beginfase de betere ploeg maar de eerste kans van Pesse leverde wel direct een doelpunt op. Toen de Pessenaren hierna de score naar 0-2 uitbreidden leek een verrassing in de maak. Pesse combineerde na deze voorsprong prima en had in deze fase het betere van het spel. HODO ging na rust hartstochtelijk op jacht naar de aansluitingstreffer maar vele kansen leverden geen doelpunten op. In de slotfase maakte Pesse er via de counter 0-3 van.