`18-08-10 HODO – Elim

 

Vrijdag 10 augustus 2018, HODO – Elim, Sportpark Noordscheschut

(Verslag: Robert Seinen)

(Foto`s: Marcel Uiterwijk)

Op het voetbalveld van Noordscheschut werd om 19:00 uur afgetrapt voor de wedstrijd tussen HODO en Elim. Beide teams waren niet op totale oorlogssterkte, maar konden toch een representatief elftal op de been brengen. Het was voor beide teams een jonge belevenis. De leeftijdsgrens lag vrij laag. Op deze manier hadden beide trainers dan ook de mogelijkheid op de nieuwe aanwas, veelal eigen jeugd, te zien spelen op het hoogste niveau.

Veel publieke belangstelling…

Er waren heel wat voetballiefhebbers afgereisd naar het Prent Dorpentoernooi in Noordscheschut. Een teken dat de supporters blij zijn dat het seizoen weer is begonnen. De warmte van de afgelopen dagen had heel sportief even ruimte gemaakt voor wat koelere lucht, zodat het een heerlijk voetbalweertje was voor zowel spelers als publiek.

Het begin was even aftasten voor beide elftallen. Pas in de 10e minuut was daar de eerste echte kans. Het was HODO welke hier gelijk goed mee omging en zo al snel op voorsprong kwam. Tom Prins mocht, na een corner van Mark ten Caat, de bal binnenkoppen.

HODO dacht zelfs al snel daarna op 2-0 te kunnen komen maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Het zette steeds meer druk wat alleen resulteerde in een aantal corners. Elim kwam niet verder dan een aantal goede counters.

De gevaarlijkste kansen kwamen dus van HODO waarbij Dave Padding en Dennis van Veen de paal en lat troffen. HODO kon het overwicht van de eerste helft verder niet verzilveren waardoor 1-0 de ruststand was.

De tweede helft begon gelijk met een prima mogelijkheid voor Dennis van Veen. Kort daarna was daar een mogelijkheid voor Martijn Dekker, maar beide spelers konden niet afdrukken.

Elim was enige tijd zoekende, maar kwam onder leiding van de steeds beter voetballende Youri Benjamins beter in de wedstrijd. Er kwam meer druk wat direct kansen opleverde. Een van deze kansen leidde tot een corner waaruit Sander Hoogeveen de 1-1 mocht aantekenen. Gezien het spelbeeld op dat moment wellicht terecht.

Hoogeveen scoort voor Elim…

Na mate de wedstrijd vorderde sloeg bij beide teams de vermoeid steeds meer toe. Deze gelijke stand zou waarschijnlijk voor het publiek naar ieders tevredenheid zijn, maar het liep net iets anders. In de allerlaatste minuut mocht Elim opnieuw een corner nemen waarbij het leer via een ouderwetse kluts voor de voeten van Sander Hoogeveen kwam. Die bedacht zich geen moment en liet keeper Marcel Pol kansloos. De eindstand werd dus last minute in het voordeel van Elim beslist.

De kampioen van vorig jaar mag het daarom op dinsdag 14 augustus 2018 opnemen tegen de winnaar van de eerste editie, Noordscheschut.