`18-08-10 Noordscheschut – Tiendeveen

 

Vrijdag 10 augustus 2018, Noordscheschut – Tiendeveen, Sportpark Noordscheschut

(Verslag: Ryan Prins)

(Foto`s: Marcel Uiterwijk)

Afgelopen dinsdag stond de eerste ronde van het Prent Dorpenbokaal op het programma. Op sportpark De Meulewieke te Noordscheschut mocht de plaatselijke trots aantreden tegen Tiendeveen. Op hetzelfde tijdstip vond op een naastgelegen veld ook de confrontatie tussen HODO en Elim plaats.

Noordscheschut en Tiendeveen, beide zeker nog niet op volle oorlogssterkte, begonnen voorzichtig, op een grasmat die er ondanks de tropische zomer voortreffelijk bij lag. Er werden over en weer wat speldenprikken uitgedeeld, het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Na een kwartier spelen werd Tiendeveen voor de eerste maal echt gevaarlijk. Uncan dook op, vrij voor Zinger, maar Zinger bracht adequaat redding. Aan de andere zijde was het in de 25e minuut meteen wel raak bij de eerste de beste mogelijkheid. Na een voorzet vanaf rechts bracht Koster het leer in de doelmond, waarna het voor Kroezen een koud kunstje was om de 1 – 0 in het lege doel te schuiven.

Vlammend schot

Hierna kabbelde de wedstrijd voort, zonder noemenswaardige momenten. Aan beide teams was duidelijk te zien dat het de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen betrof, het baltempo was laag en keuzes, passes en aannames waren nog enigszins ongelukkig. Op slag van rust was Noordscheschut nog wel enkele malen dicht bij een verdubbeling van de score. Eerst werd een inzet van Bouwman op de doellijn gekeerd. Een minuut later spatte een vlammend schot van de debuterende Vochteloo op de lat uiteen, waarna de rebound van Boer stijlvol onschadelijk werd gemaakt, voordat deze de kruising in kon zweven.

Tweede helft

Na rust eenzelfde spelbeeld. Opnieuw was de eerste grote kans voor Tiendeveen. Een foutieve terugspeelbal bracht Boxma in stelling om vanaf de zijkant van het veld de gelijkmaker in het lege doel te werken, Boxma vond echter de paal op zijn weg. Aan de andere zijde scheerde een inzet van Boer rakelings over de deklat. In de 63e minuut dacht Tiendeveen dan echt langszij te komen. Na een prima aanval trok Boxma het speeltuig voor en Uncan werkte deze beheerst achter Zinger. Deze treffer werd echter afgekeurd, omdat Uncan vanuit buitenspelpositie raakschoot. Een minuut later kwam Tiendeveen alsnog bijna langszij. Kamping kwam met de schrik vrij toen het leer, na een poging tot wegwerken uit een corner, tegen de lat, boven Zinger, uiteenspatte. Aan de andere zijde was het opnieuw wel weer meteen raak. Na een corner van Boer knikte Vos diagonaal de 2 – 0 tegen de touwen. Een kwartier voor tijd gooide Koster de wedstrijd in het slot, door met een zweefduik, a la Bep Bakhuis, de 3 – 0 eindstand binnen te knikken. Hierna kabbelde de wedstrijd voor richting het eindsignaal.

Na negentig speelminuten klonk het eindsignaal. Voor beide ploegen een nuttige eerste oefenwedstrijd, waar voor beide trainers duidelijk werd dat er nog voldoende aan hun elftallen te sleutelen valt.