`18-08-11 Pesse – SCN

Zaterdag 11 augustus 2018, Pesse – SCN, Sportpark Hollandscheveld

(Verslag: Jacob Schonewille)

(Foto`s: Marcel Uiterwijk)

Nog maar net uit het vliegtuig gestapt en met de zon nog in de bol, is het startsein van het seizoen weer gegeven. Afgelopen week is voor veel clubs uit de regio de voorbereiding weer begonnen en voor SCN was de eerste wedstrijd, in het Prent Dorpentoernooi tegen sv Pesse.

De eerste minuut was voor SCN, het kwartier dat volgde, was voor Pesse. Pesse kreeg een paar aardige kansen, welke goed gekeerd werden door keeper Lars Koster. Op deze manier kwam SCN een paar keer aardig weg. Het eerste doelpunt echter viel in de twintigste minuut voor SCN. Bram Folkers kreeg op het middenveld de bal aangespeeld en speelde zich knap vrij, waarna hij in een rechte lijn richting doel kon en beheerst raak kon schieten. De 0-1 was geboren. Folkers speelt voor het eerst in de senioren en deze wedstrijd was ht zijn debuut in het standaardteam.

Een paar minuten later was het echter raak voor sv Pesse. De goal kwamvan Remmert Verbrugge, na defensieve foutjes van SCN. Na deze doelpunten ging het spel op en neer, maar in de 37e minuut was het wederom SCN dat scoorde. De bal viel rond de drukke zestien meter voor de voeten van Emiel Verweij. Deze schoot de bal de lucht in richting het doel, waarna de bal prachtig het doel in daalde, over de keeper heen, die als aan de grond genageld bleef staan. Vlak voor rust in de 45ste minuut werd de bal vanuit het middenveld van SCN over de verdediging van Pesse heen getild en Richard Guichelaar maakte dankbaar gebruik van de mogelijkheid om alleen op het doel van Pesse af te gaan. Richard joeg vastberaden de bal in de touwen. Zo konden de teams pauzeren met een 1-3 ruststand.

Spanning keert terug

Na de rust kwamen beide ploegen vol goede moed het veld op en scheidsrechter René boer mocht weer fluiten voor het startsignaal. SCN kwam met 3 wissels het veld op. Erwin kwam in het veld voor Lars, Bryan kwam voor Tom in het veld en Mark voor Julian. Ook na rust ging het eerst gelijk op voor beide ploegen. Na ongeveer een kwartier spelen opende sv Pesse de score in de tweede helft. Wederom Remmert Verbrugge die scoorde. De stand kwam hierdoor op een nog overbrukbare 2-3.

Niet veel later stelde SCN wederom orde op zaken en het was weer Bram Folkers die scoorde. Er werden nog een tweetal wissels toegepast door SCN en ook Pesse wisselde. Keeper Leon Reitsma kwam deze keer als veldspeler in het veld voor Richard Guichelaar en Tjerly van der Molen kwam in het veld voor Emiel Verweij. Pesse was gebroken en SCN kon nog een paar keer aanleggen, waarbij Bram zijn hattrick compleet maakte door zijn derde doelpunt te maken. Eindstand 2-5 en SCN door naar de volgende ronde en speelt zodoende tegen Hollandscheveld. Deze wedstrijd zal donderdag 16 augustus worden gespeeld worden om 19:00 uur op de velden van SCN.