`18-08-14 Tiendeveen-HODO

Dinsdag 14 augustus 2018, Tiendeveen – HODO, Sportpark Elim

(Verslag: Robert Seinen)

(Foto`s: Marcel Uiterwijk)

Dat het een hele mooie zomer is geweest en dat de gemeente niet met de sproeier op het tweede veld van Elim was geweest was duidelijk te zien aan het slechte veld waarop de wedstrijd tussen Tiendeveen en HODO werd gespeeld.

De spelers van beide teams hadden hier beide last van. Want het eerste kwartier was het aan beide kanten vooral aftasten. De eerste halve kans was voor Tiendeveen toen er een gevaarlijke scrimmage ontstond uit een corner ook de volgende kans was voor Tiendeveen toen Yusuf Ukan na goed doorzetten de bal net langs de paal schoot.

Tiendeveen werd na mate de wedstrijd vorderde beter en HODO kwam steeds verder in de verdrukking.
De sporadische keer dat HODO er uitkwam kregen ze een corner waarop een speler de bal
tegen de hand kreeg en scheidsrechter Michel Tramper zich genoodzaakt zag om een penalty te geven. Die feilloos werd benut door Dave Padding. HODO kon met een 0-1 voorsprong rusten doordat Marcel Pol vlak voor rust een super redding had op een inzet van Sander Blok.

HODO begon sterk aan de tweede helft en Dave Padding pikte de bal op rond de zestien en liet Sander Lubbers in de korte hoek kansloos. Deze voorsprong gaf HODO meer vertrouwen waardoor ze steeds beter in de wedstrijd kwamen en steeds gevaarlijker werden.

Tiendeveen kwam moeilijk onder de druk vandaan maar kwam na een half uur steeds vaker en gevaarlijker voor het doel van Marcel Pol. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Tiendeveen toch weer sterker.
Tiendeveen kreeg zelfs nog een penalty die door Roy Beekelaar netjes werd binnengeschoten.
Daarmee was ook gelijk de 1-2 eindstand bekend.