`18-08-16 Hollandscheveld – SCN

Donderdag 16 augustus 2018, Hollandscheveld – SCN, Sportpark SCN

(Verslag: Lars Lip)

(Foto`s: Marcel Uiterwijk)

Donderdag avond stond de wedstrijd Hollandscheveld-SCN op het programma in de kruisfinales van het Prent dorpentoernooi. Voor beide teams was het de tweede wedstrijd in de voorbereiding naar de competitie.

De eerste helft begon goed van Hollandscheveld en werden middenvelders Maykel Mol en Thom Koopman veelvuldig gezocht. In de 5e minuut was er via de linkerkant met Bo Blokzijl een goede aanval en zette hij de bal voor, maar helaas waren de spitsen nog niet in stelling om zo snel aan te sluiten en ging deze kans verloren. Na een kwartier waarin Hollandscheveld redelijk het overwicht had ging SCN drukken en was het via de linkervleugel een aantal keer redelijk gevaarlijk, maar ontbrak het aan een bruikbare voorzet.

Middenvelder Brian Marissen probeerde de aanvallers van Scn te bereiken alleen was het de verdediging van Hollandscheveld die veel ballen onderschepte. Na 20 minuten ging Bo Blokzijl een actie aan waarbij hij 2 spelers passeerde van SCN, toen hij de 16 meter inliep werd hij onreglementair naar het gras gewerkt. Scheidsrechter Boer kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen en de verdediger een gele kaart te tonen. De strafschop werd genomen door spits Robin Sikken en deze schoot de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek. Na wat kleine aanvallen van beide ploegen floot scheidsrechter Boer voor de rust.

Tweede helft

Na rust werden er een aantal spelers gewisseld en ging Mathijs Snippe als spits fungeren, dit deed hij niet slecht. Na inspelen van Nick Steenkamp op Mathijs Snippe werd er een goed steekpass gegeven op Bryan Diphoorn, maar helaas was zijn voorzet te scherp en ging hij voor alles en iedereen langs. SCN kreeg het spel wat meer in handen en Hollandscheveld ging te snel de lage bal hanteren. Via snelle tegenaanvallen werd SCN steeds gevaarlijker, dit resulteerde in de 65e minuut in een doelpunt die goed werd ingekopt door Mike Zwiers vanuit een corner.

Na deze goal werd SCN nog een keer gevaarlijk, maar stond Lennard Vos goed op te letten en voorkwam zo nog een tegentreffer. Na de 1-1 eindstand werden er strafschoppen genomen. Hollandscheveld begon met Robin Sikken die raak schoot, de spits van SCN schoot huizenhoog over. Bryan Diphoorn schoot ook raak en SCN raakte de lat. Maykel Mol schoot rustig linksonder binnen en SCN werd in de weg gestaan door penalty killer Lennard Vos waardoor er na drie penalty`s aan beide zijde al gefloten kon worden door leidsman Boer. Zaterdag speelt SCN tegen Noordscheschut om de plaats drie en vier en strijd Hollandscheveld met Elim om de titel voor het Prent dorpentoernooi op Sportpark `t Hoge Bos te Hollandscheveld.