`18-08-18 Elim – Hollandscheveld

Zaterdag 18 augustus 2018, Elim – Hollandscheveld, Sportpark HODO

(Verslag: Lars Lip)

(Foto`s: Marcel Uiterwijk)

Elim terechte winnaar Prent Dorpentoernooi.

Op sportpark `t Hoge Bos was speelde zaterdag 18 augustus 2018 de finale dag van het Prent Dorpentoernooi waarbij, Elim tegen Hollandscheveld streed om de eerste plaats in dit toernooi. Elim ging vanaf het eerste fluitsignaal volle bak op de aanval, Hollandscheveld werd gelijk onder druk gezet en dit resulteerde in een slordige eerste 5 minuten van de wedstrijd.

Hollandscheveld kreeg uiteindelijk een beetje controle over de wedstrijd, maar kreeg bij vlagen te maken met zeer snelle counters van Elim`s zijde. Met Jarno Prijs in de voorhoede wisten men zeer veelvuldig de achterlijn te halen.

Na een kwartier spelen kreeg Hollandscheveld een kleine kans via spits Robin Sikken, maar hij stuitte op doelman Alex Padding. In de 36e minuut kreeg Elim een corner na een goede verdedigende actie van Danny Mol die de bal net naast kon tikken. Helaas voor Hollandscheveld werd uit de corner de bal alsnog tegen het net gewerkt middels een knappe kopbal van Elim aanvoerder Youri Benjamins.

Bij Hollandscheveld gaven ze niet op en ging men via de ingevallen en snelle Hans Zomer op zoek naar de gelijkmaker. Meerdere malen snelde hij er goed langs, maar de eindpass werd elke keer onderschept door de verdediging van Elim.

Na rust werden er aan beide zijden wat wissels toegepast en kregen de van vakantie terug gekeerde spelers ook hun speelminuten in de benen. Elim ging op zoek naar de 2-0, maar dacht hier een beetje te makkelijk over. Een aantal afstand schoten hadden niet de goede richting en gingen ver naast of over.

Jarno Prijs en Mike Doldersum kwamen meerdere keren oog in oog met goalie Lennard Vos die in deze situaties super sterk stond te keepen en elke keer als winnaar uit de strijd kwam. Hollandscheveld probeerde het wel, maar kwam niet verder dan een aantal afstand schoten die net naast of over gingen en voorzetten die geblokt werden. Na 90 minuten floot scheidsrechter Broekman voor het einde en zo is Elim voor de tweede keer op rij de winnaar van het Prent dorpentoernooi.