`18-08-18 HODO – Pesse

Zaterdag 18 augustus 2018, HODO – Pesse, Sportpark HODO

(Verslag: Robert Seinen)

(Foto`s: Marcel Uiterwijk)

Op de finaledag van het Prent dorpentoernooi troffen HODO en Pesse elkaar voor plek 5 en 6.
HODO kwam binnen de vijf minuten al op een 1-0 voorsprong toen Dave Padding met een gelukje de bal voor zijn voeten kreeg en uithaalde. Pesse liet het hier niet bij zitten en zette HODO gelijk goed onder druk.
Maar tot grote kansen leide dit allemaal echter niet. Pesse werd vooral gevaarlijk uit vrije trappen waarbij Fifle Abrahams de bal elke keer rond het vijf meter gebied gooide en de spitsen van Pesse in kwamen lopen. Hier kwamen echter geen doelpunten uit.

Waar de 1-1 in de lucht hing was het echter HODO dat op een 2-0 voorsprong kwam. Geklungel in de verdediging zorgde ervoor dat Patrick Timmerman de bal kon oppikken en panklaar voor Dave Padding legde die niet twijfelde en uithaalde waardoor, tegen de verhouding in, de 2-0 kon worden genoteerd.
De laatste tien minuten kwamen beide ploegen niet echt meer tot echte kansen.

De tweede helft begon gelijk goed voor HODO. Patrick Dekker stormde aan de rechter kant door en gaf de bal aan Dave Padding, die met een vlammend schot de keeper passeerde. HODO bracht ook daarna het betere van het spel met een aantal gevaarlijke kansen.

Tegelijkertijd gaf de defensie in het centrum steeds meer ruimte weg, waardoor ook Pesse een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Marcel Pol kwam. Het kon dan ook niet uitblijven of Pesse moest hiervan profiteren. Dat deed in de 80e minuut Dennis van Wijk, die de 3-1 maakte.

Pesse ging op zoek naar nog meer goals en kwam met steeds meer druk op de HODO defensie, maar kwam ondanks een aantal goede kansen in de laatste tien minuten niet meer tot scoren. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 3-1 eindstand. Pesse noteerde zodoende een zesde en HODO een vijfde eindnotering in het Prent Dorpentoernooi.