`18-08-18 Noordscheschut – SCN

Zaterdag 18 augustus 2018, Noordscheschut – SCN, Sportpark HODO

(Verslag: Eddie Slomp)

(Foto`s: Marcel Uiterwijk)

Noordscheschut overklast SCN bij het Prent Dorpentoernooi.

SCN en Noordscheschut moesten zaterdag uitmaken wie er derde zou worden in het Prent Dorpentoernooi, editie 2018. SCN startte furieus tegen eersteklasser Noordscheschut, wat na de eerste twintig minuten al resulteerde in twee grote kansen voor de mannen in Nieuwlande. Bram Volkerts kreeg de grootste kans op 1-0 maar miste jammerlijk voor het doel van Noordscheschut.

Misschien hierdoor dat Schut wakker werd en voelde dat het toch niet zo makkelijk ging als misschien vooraf werd gedacht. Na dertig minuten moest een aanvaller worden tegen gehouden door Mark Boertien wat door scheidsrechter Lubberts werd gezien als een overtreding. Net buiten de 16 trapte Melvin Mol onberispelijk de 0-1 binnen in de rechterbovenhoek van het doel van SCN.

De enige spits die nog wat voor gevaar kon zorgen in het doelgebied van Noordscheschut was SCN-er Bram Volkerts die de 1-1 kort voor rust op de schoen had., Hij zag zijn afstandsschot over het doel gaan. Noordscheschut stelde kort voor rust orde op zaken met een doelpunt van Reinald Vos door een fout in de verdediging van SCN, zodat Vos vrij eenvoudig de 0-2 binnen kon schieten.

In de tweede helft werd het klasse verschil steeds duidelijker en kwam Noordscheschut met goed combinatiespel vaker in het doelgebied van SCN. Bjorn Schonewille maakte de 0-3 en Melvin Mol de 0-4. Dit was tevens de stand na 60 minuten waarna SCN moest gaan oppassen dat het niet werd weggespeeld door de blauw-witten.

Wederom was het Bjorn Schonewille die na een afgemeten voorzet de 0-5 binnen kopte, dwars door de verdediging van SCN. Joey Kikkert maakte het verschil helemaal duidelijk door de 0-6 vrij eenvoudig met een afgemeten afstandsschot in de linkerhoek van het vijandelijk doel binnen te schieten. Daarmee was de nummer drie van het toernooi bekend en kunnen beide ploegen zich opmaken voor de start van het komende seizoen.