`18-08-2018 Lutten – Pesse

Donderdag 16 augustus 2018, Lutten – Pesse, Sportpark SCN

(Verslag: Klaas Veldhuis)

(Foto`s: Marcel Uiterwijk)

Beide gast-verenigingen op het Prent Dorpentoernooi mochten in een onderlinge strijd, uitmaken wie voor een vijfde, dan wel achte eindnotering ging strijden. Na een sterke eerste helft van Lutten, mocht Pesse zich toch de winnaar noemen.

De eerste 45 minuten waren toch echt voor Lutten. Al in minuut drie was daar de eerste corner voor de mannen uit Overijssel. Ewoud Altena ontving de bal en na prima doorzetten mocht hij Jan van de Berg bedienen. Maar helaas lukte het hem niet om een hoekje vrij te maken en daar de bal met het hoofd naar toe te sturen. De kopbal belande rechtstreeks in de handen van keeper Wanninge.

Diezelfde Wanninge dacht met een verre uittrap zijn spitsen te bereiken, maar Nick Weekamp onderschepte het leer net op tijd. Anders had Thorben Scholten dé kans om te scoren. Na zo`n tien minuten was het wederom Lutten dat gevaarlijk werd. Ewoud Altena bracht de bal vanaf de rechterzijde goed voor. Spijtig voor teamgenoot Frank Altena dat deze de bal net niet in de goal kon glijden.

Daarna was eindelijk Pesse aan de beurt. Goed doorjagen van Remmert Verbrugge zorgde voor een vrije baan richting het doel van Lutten. Zijn prima schot ging strak voorlangs. Dat was slechts één van de twee kansen die Pesse mocht laten noteren. Zoals gezegd had Lutten de meeste mogelijkheden om nog voor rust op voorsprong te komen.

Eerst kon Rick de Gooyer de bal aanzienlijk vrij binnen tikken, maar opnieuw kon keeper Ruben Wanninge redding brengen. Daarna was het Frank Altena die een prima poging deed. Opnieuw bewees sluitpost Wanninge zijn waarde voor Pesse.
Het groen wit had voor de thee nog slechts een kans, maar Verbrugge kon, na goed kap en draaiwerk, net niet doeltreffend uithalen.

Na de verplichte pauze leek het alsof er twee totaal nieuwe teams tegenover elkaar stonden. Pesse begon fel en aanvallend, waar Lutten het spoor bijster bleek. Na precies een kwartier voetbal kwam Pesse dan ook terecht op voorsprong.Gerben Slomp snelde aan de rechterflank voorbij zijn verdediger en leverde het balwerk in bij Dennis van Wijk. Deze omspeelde keeper Lars Mulder en stelde Remmert Verbrugge in staat om de bal rustig in het lege doel te deponeren. De 0-1 was een feit.

Zoals gemeld, waar Lutten in de eerste helft legio kansen kreeg om te scoren, liet het dat in de tweede helft na. Voetballend werd het niet echt minder, maar een scorende spits werd node gemist.
Het spel gleed langzaam richting het einde, maar niet voordat de eerste krampen werden gevoeld. Onder andere Erwin Strijker moest noodgedwongen het veld verlaten en spits Mike Woldman nam zijn positie in.

De conditie is nog niet bij iedereen op peil en dat werd gedurende het spel steeds meer zichtbaar. Na 75 minuten mocht Lutten dan toch nog aanspraak maken op de gelijkmaker. Een vrije trap op randje zestien leek hiervoor de uitgelezen mogelijkheid. De daarop volgende pegel van Nick Weekamp bezat voldoende snelheid, echter bleek de Pesser muur gehard. Met nog vijf minuten te spelen had Lutten de verloren kansen allemaal kunnen vergeten. Ronald Kosse bracht vanaf de linker zijde de bal netjes voor, maar Rick de Gooyer had niet het juiste richting gevoel. Hij kopte de bal net naast het doel.

Pesse bedankte de tegenstander voor bewezen diensten en joeg de verdedigers van Lutten nog éénmaal tot wanhoop. Invaller Woldman veroverde de bal prima, draaide zich zelf vrij om te kunnen uithalen en vanaf zo`n 18 meter schoot hij de bal hard voorbij de sluitpost van Lutten. Scheidsrechter Boland geloofde het verder wel en blies voor het einde van de wedstrijd.