`18-09-11 Hollandscheveld – Lutten

Zaterdag 11 augustus 2018, Hollandscheveld – Lutten, Sportpark Hollandscheveld

(Verslag: Lars Lip)

(Foto`s: Marcel Uiterwijk)

De kop is eraf voor vv Hollandscheveld in het seizoen 2018-2019. Zaterdag 11 augustus 2018 was sc Lutten, met de nieuwe trainer Jaap Scholing, de tegenstander. Geen onbekende natuurlijk, want ze treffen elkaar jaarlijks in de competitie en ook in het Prent Dorpentoernooi is dit al de 3e keer dat ze elkaar sportief tegenkomen.

Na een week voorbereiding stond de eerste test op het programma voor beide teams, aan beide kanten waren er nog een aantal spelers op vakantie en gaf dit de mogelijkheid voor nieuwe en jonge spelers om zich te laten zien. Vanaf de eerste minuut ging Lutten op zoek via Ewout Spijker naar de opening treffer.
Hollandscheveld probeerde wel te voetballen, maar hanteerde te vaak de lange bal waardoor er snel balverlies werd geleden. De eerste helft kreeg Lutten een aantal kleine kansen, maar Lennard Vos kon zijn doel schoon houden met hulp van een goed verdedigende Gerrit Vrieling. Na twintig minuten kwam Hollandscheveld er goed uit via de linkerkant, Bo Blokzijl passeerde zijn tegenstander en via een een-twee met nieuwe aanwinst Bertin Kiers, kwam hij vrij om een voorzet te geven. Helaas was er niemand voor de goal om af te werken. De bal kwam nog wel bij Robin Sikken, maar die schoot hoog over. Even voor rust kreeg Lutten nog een kans om op voorsprong te komen, back Nick Weekamp kwam goed voorbij Bryan Diphoorn en zijn voorzet werd net naast gekopt.

Veel wisselingen

Na de rust was het spelbeeld vrijwel uniek aan de eerste helft, zo werd er bij vlagen goed gespeeld aan beide kanten en ontstonden er wat kleine kansen. Voor beide trainers was het ook de gelegenheid om wat wisselingen door te voeren. Aan Lutten kant werd er in de rust vier keer gewisseld, waar John Kikkert zijn wissels verdeelde over de tweede 45 minuten.

Verschil van één goal

In de 74e minuut was het een goede pass van Joris Snippe die Robin Sikken zag vertrekken, de verdediging van Lutten onderschepte de bal, maar door een miscommunicatie kwam de bal alsnog in de loop bij Sikken. Hij liep alleen op de keeper af en schoot beheerst binnen laag in de linkerhoek. Na deze goal probeerde Lutten nog wel, maar kwam niet verder dat de 16 meter van Hollandscheveld. Aanstaande donderdag staan de kruisfinales op het programma op het sportpark van SCN. Hollandscheveld mag dan tegen de gastheren van deze avond spelen. Het SCN uit Nieuwlande won met 2-5 won van Pesse.