Jan Henri Giethoorn ervaart zijn luchtdoop

In 2016 een prijs winnen die in 2017 de lucht in gaat. Het overkwam Jan Henri Giethoorn uit Nieuweroord. 

De nieuwbakken vader had tijdens de eerste editie van het Prent Dorpentoernooi in 2016 deze prijs voor twee personen op hoogte gewonnen.

Een week voordat hij maandag 26 juni 2017 daadwerkelijk de lucht in ging, had hij de hoofdprijs van zijn leven al gewonnen. De geboorte van zijn kindje was voor zijn vrouw reden om aan de grond te blijven en zodoende mocht hij een neef uitnodigen met hem mee te gaan.

De ballonvaart, gesponsord door Wildkamp Hoogeveen, ging van start in Hardenberg. Daar werden de genodigden verwelkomt door de vertegenwoordigster van Wildkamp Hoogeveen, mevrouw Elly Slomp.

Na het prepareren van de megaballon, kon iedereen instappen en zodoende de luchtdoop ervaren bij een prachtig weertje. De aanwezige zon zorgde voor een adembenemend uitzicht. Vanaf een heerlijke hoogte kon men via Bergentheim, Sibculo, richting Westerhaar varen op de wind. 

Daar wachtte de ballonvaarders een ietwat stormachtige landing. Van de aanwezigen geen wanklank, want deze ervaring werd door iedereen als fantastisch omschreven. 

Zoals iedereen die zijn of haar luchtdoop ervaart, werd ook Jan Henri gedoopt met een plukje gras, geplukt van de landingsplaats, gemixt met champagne. Door deze combinatie over het hoofd van de ballonvaarder uit te schenken, is ook zijn officiële luchtvaart doop een feit. Een ervaring om trots op te zijn.

De Commissie Prent Dorpentoernooi bedankt hierbij dan ook Wildkamp Hoogeveen voor het beschikbaar stellen van deze geweldige prijs.