Prent Dorpentoernooi als voorbereiding op het nieuwe seizoen

Door Klaas Veldhuis –

Vrijdag 11 Augustus 2017 start de 2e editie van het Prent Dorpentoernooi. Na afloop van onze eerste editie in 2016, is gebleken dat het een succesvol initiatief is geweest. De bezoekersaantallen voldeden aan de verwachtingen en de deelnemende teams waren vol lof over het georganiseerde toernooi. Alle gegevens over het startjaar van dit toernooi zijn opgeslagen op onze website www.dorpentoernooi.nl

Om u als bezoeker ook de tweede editie zo goed mogelijk te informeren over de deelnemende teams, zijn er enkele persoonlijke vragen gesteld aan de hoofdtrainer van elke vereniging.

We trappen af met de teams van Hollandscheveld en Tiendeveen. Beide verenigingen speelden ook in de eerste editie mee en hebben ervaren dat het een geweldig toernooi is wat uitstekend past in de voorbereiding op de komende competitie.

 

Hollandschevelders zijn trots op hun club…

Hollandscheveld eindigde in het seizoen 2016-2017 op een zesde plaats in de 3e klasse. Trainer John Kikkert kijkt dan ook met volle verwachting naar het komende seizoen met zijn zaterdagvereniging. Een club waar hij al jaren een bekend gezicht is, zowel als speler en als trainer.

“Zoals ik Hollandscheveld ken staat het voor verbondenheid, een club waar iedereen welkom is. Ze zijn trots op hun club en dat steken ze niet onder stoelen of banken. Het is ook een club waar ze elkaar durven te vertellen waar het opstaat. Samenhorigheid is denk ik wel het beste woord voor deze club. Veel vrijwilligers die zorgen dat de club naar buiten toe uitstralling heeft zowel als naam maar ook hoe het sportpark erbij ligt. Ze zijn trots op hun cluppie.”

Gezelligheid belangrijk voor vv Tiendeveen…

Bij vv Tiendeveen is Michel van Essen de leidsman op het trainingsveld. Als vijfde klasser eindigde het standaardteam op een verdienstelijke tweede positie tijdens het afgelopen seizoen maar promoveerde alsnog naar de vierde klasse.

“Saamhorigheid en gezelligheid zijn voor Tiendeveen zeker de kernwoorden. Iets wat ik zeer belangrijk vind in het voetbal”, aldus van Essen. “Ik heb zelf gevoetbald bij deze club en spreek dus uit ervaring. Daarnaast ben ik ook speler geweest bij Noordscheschut waar ik vervolgens als assistant trainer aan de slag kon. Als hoofdtrainer ben ik gestart bij Hoogeveen 2, waarna ik bij vv Tiendeveen belande. Dit is ondertussen al mijn vierde jaar als hoofdtrainer van deze vereniging.”

Slechts één vereniging…

John Kikkert kende als speler maar één vereniging. “Mijn persoonlijke historie als voetballer is dat ik maar bij 1 club heb gespeeld. Dat is dus v.v. Hollandscheveld. Als trainer heb ik er jaren de jeugd getraind bij zowel Hollandscheveld als H.H. ‘97, waarna ik speler/trainer bij Hollandscheveld 1 werd. Nu inmiddels al weer zestien jaar als hoofdtrainer bij achtereenvolgens Sleen zaterdag, Pesse zaterdag én zondag, vervolgens Hollandscheveld en de laatste vier jaar bij Hoogeveen. Eén jaar als assistent bij  Hoogeveen zondag en de laatste 3 seizoenen als hoofdtrainer, waar ik samen met Theo Metz een duo vormde. Een rijtje om trots op te zijn.”

Verwachtingen voor het nieuwe seizoen…

Wat is uw verwachting met het standaardteam voor de competitie 2017-2018? Op zich een simpele vraag, maar niet altijd simpel te beantwoorden. Als hoofdtrainer heb je te maken met allerlei factoren. Met name blessures kunnen een grote rol spelen.

Van Essen: “Ik hoop op een plaats in de middenmoot. Het zal ook komend seizoen opnieuw een zware strijd worden. Wellicht dat we met Tiendeveen voor een verrassing kunnen zorgen.”

Kikkert waagt zich namens Hollandscheveld niet aan een uitgesproken voorspelling. “Na een goed seizoen te hebben gedraaid zal de verwachting om en nabij het linker rijtje zijn. Voor mij als trainer is de doelstelling goed herkenbaar voetbal te spelen en de jonge jongens naar een hoger niveau te tillen.”

“Er zijn toch een aantal sterkhouders vertrokken en dat zal eerst moeten worden ingevuld. Wel hebben we twee ervaren jongens terug binnen de selectie die de mentor voor de jonge spelers moeten gaan worden. Zowel in als buiten het veld een belangrijk onderdeel van een team.”

“Als trainer doe ik dan ook geen voorspelling waar we aan het eind van het seizoen staan. We bekijken het eerst tot aan de winterstop en dan zal de doelstelling wel een stuk duidelijker worden voor het team.”

Een toernooi spelen als voorbereiding…

De reden om mee te doen aan het Prent Dorpentoernooi is niet voor iedereen gelijk. Bij Tiendeveen is men er duidelijk over. “Het is een prachtig toernooi wat goed is opgezet. De laatste jaren hebben we altijd meegespeeld met het andere grote toernooi in Hoogeveen, maar daar kwamen we niet altijd fris uit de strijd.” aldus Michel van Essen. “Toen de uitnodiging kwam voor dit toernooi hebben we zonder twijfel direct onze deelneming toegezegd. Vanuit het niets zo’n groot toernooi opzetten is niet makkelijk, maar het gebeurde wel. Complimenten voor de organisatie.”

Voor de hoofdtrainer van Hollandscheveld was het vrij simpel. Toen hij als trainer werd aangesteld was het jawoord namens het bestuur als aan de toernooi commissie gegeven. “Ik sta er zeker achter. Ook gezien het feit dat we onze eigen accommodaties als speellocatie gebruiken.”

De finale…

Wie speelt volgens de beide hoofdtrainers de finale op 19 Augustus 2017?

Hollandscheveld trainer John Kikkert: “Noordscheschut zal hem zeker spelen en ik verwacht veel van het nieuwe Elim. Maar gezien de voorbereiding en de vakanties die eraan zitten te komen kunnen er natuurlijk verrassingen tussen zitten.”

Volgens Tiendeveen zal er minimaal één team aan zijn verplichtingen moeten voldoen. Michel van Essen: “Noordscheschut is als eersteklasser aan haar stand verplicht om die finale te spelen. Maar iedereen weet dat in het voetbal niets zeker is. We zullen zien op 19 Augustus.”

Volgen via social media…

De finale zal overigens worden gespeeld in Nieuwlande. Nadat vorig jaar Noordscheschut als gastheer was geloot is nu de locatie van SCN uit Nieuwlande de Grand Final. Maar voor het zo ver is, moet er nog worden afgetrapt voor de eerste wedstrijd op 11 augustus.

Voor alle informatie rondom het Prent Dorpentoernooi verwijzen wij u graag naar onze mediakanalen. Via de website www.dorpentoernooi.nl  kunt u zelf bepalen hoe het toernooi te volgen. Twitter, Instagram en Facebook worden allemaal ingezet om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Maar het mooiste blijft uiteraard de positie langs te lijn. Live bij de wedstrijden.

Graag tot ziens!

Fragment uit de wedstrijd Hollandscheveld – Elim op 6 augustus 2016
Fragment uit de wedstrijd Hollandscheveld – Elim op 6 augustus 2016