Prent Dorpentoernooi klaar voor 2e editie

Met het vastleggen van voetbalvereniging Tiendeveen, is het Prent Dorpentoernooi ook in haar tweede jaar voorzien van acht deelnemende teams. De commissie is al enige tijd bezig met de voorbereidingen en kan met trots melden dat het regio toernooi in 2016 zeer succesvol is verlopen. Vanuit de ervaringen die hier zijn opgedaan kan men alleen maar vooruitgang boeken. En dat is ook de opzet voor de komende editie!

Deelnemers

Uiteraard bestaat de basis van het deelnemersveld uit de vijf organiserende verengingen, te weten  SC Elim, Hollandscheveld, SCN, Noordscheschut en HODO. Vanuit deze verenigingen komt maandelijks een team afgevaardigden bijeen om als Commissie Dorpentoernooi het toernooi te organiseren. Dat begint met het samenstellen van de deelnemende teams. Alle gasten van het vorige jaar zijn opnieuw benaderd, waarna Lutten én Pesse snel te kennen gaven, graag te willen meespelen.  EMMS uit Slagharen gaf aan dat men dit jaar helaas niet kon deelnemen, en zo werd de  reserve lijst uit 2016 er bij gehaald.  Tiendeveen sloot hiermee het deelnemersveld, zodat de loting kon plaatsvinden.

Commissielid Gert Nijveen (l) en hoofdsponsor Bert van Achteren (r) tijdens de loting voor het komende toernooi

Commissielid Gert Nijveen (l) en hoofdsponsor Bert van Achteren (r) tijdens de loting voor het komende toernooi [Foto Marcel Uiterwijk]

Loting

Het samenstellen van het speelschema werd gedaan door Bert van Achteren en Martin Prent van Schoonmaakbedrijf Prent. Als hoofdsponsor van het toernooi viel ook dit jaar de eer aan beide heren om onder andere te loten dat de finale op 19 augusutus 2017 wordt gespeeld op het sportpark van SCN in Nieuwlande. Het complete speelschema is te vinden op de website.

 

Martin Prent (l) namens Schoonmaakbedrijf Prent en Gert Nijveen (r) als commissielid tijdens de loting voor het komende toernooi 

Martin Prent (l) namens Schoonmaakbedrijf Prent en Gert Nijveen (r) als commissielid tijdens de loting voor het komende toernooi [Foto Marcel Uiterwijk]

Gratis entree

Wat het toernooi verder zo uniek maakt is het feit dat men geen entree betaald bij het bezoeken van de wedstrijden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de grote groep sponsoren die het toernooi rijk is. Naast hoofdsponsor Schoonmaakbedrijf Prent zijn er heel veel bedrijven die het toernooi graag aan zich verbinden. De commissie is deze mensen dan ook zeer dankbaar voor hun bijdrage.

Derby’s

Er valt veel te melden over de unieke opzet rondom het Dorpentoernooi. Het is regionaal, gratis toegankelijk, er zijn prachtige prijzen te winnen voor zowel de teams als de toeschouwers en er worden uitsluitend derby’s gespeeld. Genoeg ingrediënten voor alle liefhebbers om een aantal prachtige voetbaldagen te beleven in augustus van dit jaar.

Social media

Tot slot verwijzen wij u graag naar alle social media welke is opgebouwd rondom het toernooi. Zo zijn wij uiteraard te vinden via onze website www.dorpentoernooi.nl maar ook via Twitter, Facebook én Instagram. De website maakt u graag bekend met genoemde items. Aansluitend zullen we binnenkort alle teams aan u voorstellen en nodigen wij u uit om het speelprogramma te bekijken. Zo kunt u de wedstrijden alvast opslaan in uw agenda. Al hangt bij de echte liefhebber het speelschema nu al aan het prikbord!