SCN en Hodo maken zich klaar

28 juli 2016:

Op 7 augustus spelen ze allebei hun eerste wedstrijd tijdens het Prent Dorpentoernooi: SCN en Hodo. SCN speelt die dag tegen EMMS en Hodo zal de degens kruisen met Pesse [zondag]. Voor de voetballiefhebber een mooie gelegenheid om twee aantrekkelijke wedstrijden te zien op sportpark ’t Hoge Bos in Hollandscheveld. Het Prent Dorpentoernooi is voor een ieder vrij te bezoeken en dat maakt het toernooi tot een unicum in de regio.

Beide trainers, Jannes de Lange [ Hodo] en Roel Smand [SCN] kijken uit naar het dorpentoernooi en naar het nieuwe seizoen. De Lange vertelt: ‘ Het Prent Dorpentoernooi valt vroeg in de voorbereiding. Mooi aan dit toernooi is het grote aantal streekderby’s. Ik verwacht dat de publieke belangstelling daarom groot zal zijn. Het Prent Dorpentoernooi valt vroeg in de voorbereiding en is daarom een ideale manier om een groot aantal nieuwe spelers aan het werk te zien.’

Hodo zal het nieuwe seizoen een groot aantal onbekende tegenstanders treffen in de competitie. Onder andere Heerde, Epe, Trinitas en Stanfries zorgen voor veel reiskilometers in de 3e klasse D. Jannes de Lange kijkt er naar uit.
Roel Smand, de nieuwe trainer van SCN uit Nieuwlande, staat bekend om zijn voorkeur om verzorgd voetbal te spelen. Ook bij SCN wil hij deze speelwijze invoeren. Smand kijkt uit naar het Prent dorpentoernooi. ‘Het is een mooi toernooi. Wel moeten we alert zijn op blessures. Het toernooi valt erg vroeg in de voorbereiding. Spelers komen-en-gaan op vakantie. ‘ Net als zijn collega De Lange verheugd Smand zich op de vele streekderby’s. Het toernooi is een mooie manier om te wennen aan mijn nieuwe ploeg. Wanneer we het verzorgde voetbal in het team kunnen brengen zijn mijn technische staf en ik ervan overtuigd dat we deze competitie veel punten kunnen pakken.’
Het deelnemersveld van het Prent Dorpentoernooi bestaat naast SCN en Hodo verder nog uit: Pesse [zondag], EMMS, sc. Elim, sc. Lutten, v.v. Noordscheschut en v.v. Hollandscheveld. De komende weken zullen ook deze teams nader worden voorgesteld.