Trainers aan het woord

Door Klaas Veldhuis –

In gesprek met André Mulder en Bas Nibbelke…

De eerste wedstrijden moeten nog worden gespeeld, maar er wordt nu al meer gesproken over de finale. Vrijdag 11 Augustus 2017 start het Prent Dorpentoernooi met de eerste wedstrijden op het sportpark van Noordscheschut. Via Elim, Hollandscheveld en HODO zal zich de weg plaveien richting de eindstrijd op het sportpark van SCN in Nieuwlande.

Gratis entree bij alle wedstrijden sprak de bezoekers enorm aan. Iets waar men dus gewoon mee door gaat. De sponsoren dragen hier grotendeels aan bij en zorgen zo voor een geweldige voetbalweek in augustus. Alle gegevens over bijvoorbeeld de teams, begeleiding en sportparken zijn te vinden via onze website www.dorpentoernooi.nl

Om u als voetballiefhebber ook de komende editie zo goed mogelijk te informeren over de deelnemende teams, zijn er enkele persoonlijke vragen gesteld aan de hoofdtrainer van elke vereniging. 

Waren Hollandscheveld en Tiendeveen al aan het woord geweest, nu volgen Lutten en Noordscheschut. Beide verenigingen waren ook in 2016 aanwezig en weten dat het toernooi voldoet aan de verwachtingen van zowel spelers als publiek. 

Verwachtingen zijn er altijd…

De aftrap in dit interview is voor de winnaar van 2016. Noordscheschut won vorig jaar de finale van Pesse zondag, weliswaar na het nemen van strafschoppen. Als er één vraag is waar elke trainer bij de start van het seizoen mee te maken krijgt, is het wel het verzoek om de verwachtingen uit te spreken. 

André Mulder: “Na de promotie van afgelopen jaar, gaan we bij Noordscheschut dit jaar met onze eigen mensen ons proberen te handhaven in de eerste klasse. Met tegenstanders uit Friesland, Groningen en Drenthe is ook het komende seizoen weer een prachtige uitdaging daar in te slagen.”

Collega Bas Nibbelke, trainer van sc Lutten, is net als de meeste trainers, voorzichtig in zijn uitingen: “Na vorig seizoen –de 3e klasser eindigde op een zevende positie- en de lastige voorbereiding die we tegemoet gaan is dat moeilijk te voorspellen. De selectie is in ieder geval goed genoeg voor een plek in de nacompetitie voor promotie.”

Een lijstje om trots op te zijn…

Trainer André Mulder van Noordscheschut legt zijn historie als voetballer én trainer voor: “Als voetballer was ik actief voor SV Twedo, CVV Germanicus, SV Hodo en BVO Emmen. Dat ik daarna als trainer verder zou gaan, lag al in de lijn der verwachtingen. Ik startte bij SV Gramsbergen waar ik vier jaar werkzaam was. Vervolgens vijf jaar Germanicus,  drie jaar v.v. Dalen, vier jaar SV Hodo, aansluitend een jaar BVO Emmen, drie jaar SC Erica en nu al voor het derde seizoen bij v.v Noordscheschut. Dit Noordscheschut staat voor mij voor saamhorigheid, eenheid, sfeer, prestatie, recreatie, plezier en vriendschap. Een fijne club om voor én mee te werken!”

De leidsman bij sc Lutten is de 35- jarige Bas Nibbelke. Hij is hier gestart in het seizoen 2015-2016. “Ik was als jeugdtrainer actief bij vv De Weide, samen met Erik Dekker. Aansluitend werd ik hier hoofdtrainer. Daarna ben ik overgestapt naar SCN waar ik een periode in het eerste elftal heb gevoetbald.” 

Het trainerschap bleef echter zijn roeping. “Ik was blij met de kans om als trainer aan de slag te gaan bij Sport Club Lutten. “Een club waar het sportieve goed samen gaat met de gezelligheid van een (H)echt dorp. Het eerste team komt ook in het nieuwe seizoen uit in de 3e klasse zaterdag. Hier treffen we onder andere Hollandscheveld opnieuw. Leuk dat we elkaar ook tijdens de eerste ronde van het Dorpentoernooi tegen komen, aldus Nibbelke.”

Gratis entrée én prijzen te winnen…

De reden om deel te nemen aan het Prent Dorpentoernooi is voor Lutten vrij duidelijk: “Er staan mooie wedstrijden op het programma die goed in de voorbereiding passen. Daarnaast is het een goed georganiseerd toernooi. Dat er ook nog eens aantrekkelijke prijzen te winnen is mooi meegenomen. Het feit dat de supporters geen entrée betalen, maakt dit uiteraard ook nog eens extra uniek,”aldus de leidsman van sc Lutten.

Schutter André Mulder: “Zoals gezegd spelen we in de competitie door heel Noord Nederland. Omdat dit een regionaal toernooi is, spelen we veelal tegen bekende teams en spelers. Een happening waar veel voetballers én supporters plezier aan beleven.”

De finale in Nieuwlande…

De eindstrijd is volgens Mulder duidelijk: “Ik zet in op Noordscheschut – Elim, waarbij Noordscheschut de finale wint. We hebben de ervaring met het winnen van dit toernooi. Iets wat geen enkel ander team kan uitspreken”.

De voorman van sc Lutten is van mening dat de winnaar van vorig jaar zeker in de finale zal staan. “Maar laat die finale zich nou eens tegen sc Lutten afspelen, dan ga ik voor een overwinning van ons. Ik weet uiteraard nog wel dat vorig jaar Noordscheschut in de poule met 5-0 won van Lutten. Ik ben zeker realistisch, maar hoe was dat ook al weer? Iets van een ronde bal…?”

Volgen via social media…

Voor alle informatie rondom het Prent Dorpentoernooi verwijzen wij u graag naar onze mediakanalen. Via de website www.dorpentoernooi.nl kunt u zelf bepalen hoe het toernooi te volgen.
Facebook, Twitter en zelfs Instagram worden ingezet om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Zoals vermeld vraagt het toernooi geen entrée! Wel houden we op ieder sportpark fantastische verlotingen met spectaculaire prijzen. Genoeg reden om een of meerde wedstrijden te bezoeken.

Speel gratis mee..

Speel ook mee met de gratis “Voorspel Poll”. Via de site kunt u aangeven wie volgens u de winnaar gaat worden van het toernooi. Er zijn prachtige prijzen te winnen, aangeboden door onze sponsoren!

Graag tot ziens!

Noordscheschut – Lutten 06-08-2016

 

 

 

 

Volgen via social media…

Voor alle informatie rondom het Prent Dorpentoernooi verwijzen wij u graag naar onze mediakanalen. Via de website www.dorpentoernooi.nl  kunt u zelf bepalen hoe het toernooi te volgen. 

Facebook, Twitter en zelfs Instagram worden ingezet om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Zoals vermeld vraagt het toernooi geen entrée! Wel houden we op ieder sportpark fantastiche verlotingen met spectactulaire prijzen. Genoeg reden om een of meerde wedstrijden te bezoeken. 

Speel ook mee met de gratis “Voorspel Poll”. Via de site kunt u aangeven wie volgens u de winnaar gaat worden van het toernooi. Er zijn prachtige prijzen te winnen, aangeboden door onze sponsoren!

Graag tot ziens!

 

(Bijgesloten een foto uit de eerste editie van het Prent Dorpentoernooi. 

Fragment uit de wedstrijd Noordscheschut – Lutten op 6 augustus 2016)