SCN wint van Hollandscheveld en pakt 3e plaats van Prent Dorpentoernooi.

Vergezeld met prachtig weer begon om 14.00 uur de strijd om de 3e plaats op het voetbalsportpark in Nieuwlande. “Buren” Hollandscheveld en Nieuwlande hadden zich via de poule fase hier naar toe gevoetbald. Terwijl op hetzelfde moment Noordscheschut en Elim onder leiding van Kevin Blom de finale afwerkten.

Beide ploegen hadden er zin aan, zo bleek gelijk vanaf de aftrap. Er werden sportieve duels uitgevochten en vooral de middenvelders gingen de strijd vol aan. SCN begon behoorlijk aan te dringen en zo werd Jeffrey Marissen goed in stelling gebracht en deze schoot beheerst de 1-0 binnen voor de Nieuwlandenaren in de 19e minuut. Hollandscheveld kwam hierop vrij snel terug in de wedstrijd, na slecht wegwerken voor het doel van de keeper Reitsema greep laatste man Roy Zwiers in en niet naar de wens van de goed leidende scheidsrechter Pouls die hierop een strafschop gaf die goed werd binnengeschoten door Jan Hagen.

Kort daarna was het door goed doorzetten van de prima spelende Marco Bruinsma die via een tegenstander de verdiende 2-1 binnenschoot.

Hollandscheveld toonde wederom veerkracht door snel in de wedstrijd terug te komen en weer via Jan Hagen die de stand weer in evenwicht bracht door met een droge schuiver de 2-2 binnen te schieten. Kort voor rust bracht SCN de stand op 3-2 door Marco Bruinsma.

De spelers kwamen uitgerust uit de kleedkamer want zowel de spelers van Hollandscheveld als Nieuwlande hadden nog voldoende energie en wilden beide de 3e plaats opeisen. Zo werd na een aantal minuten spits Jeffrey Marissen weer gezocht door keeper Leon Reitsema en deze wist op fabelachtige wijze middels een perfect uitgevoerde volley de 4-2 binnen te jagen. Wanneer een doelpunt voor 2 zou kunnen tellen had deze er beslist aanspraak op mogen maken. Nog gaf Hollandscheveld niet op want na een goede en vlotte aanval van de oranjehemden scoorde Martijn Dekker de aansluitingstreffer de 4-3. Het slotakkoord was een lust voor de vele supporters langs de lijn om te zien. Thom Geimink een jong talent die mede door zijn inzet en onverzettelijkheid een prima wedstrijd speelde gaf een op maat gespeelde bal op Jeffrey Marissen die volgens ingewijden met zijn chocoladebeen, ik neem dan aan met links, de eindstand van 5-3 liet noteren.

Zo pakte SCN de 3e plaats van het goed bezochte Prent dorpentoernooi, alvast een voorproefje van de competitie in de 4e klasse F waar ze het op 21 september weer tegen elkaar moeten opnemen in Nieuwlande.

Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent het toernooi? Volg ons dan op onze social media kanalen!