VV Noordscheschut wint met ruime cijfers van DKB

Op een bewolkt Sportpark De Meulewieke met af en toe een druilerig regenbuitje, maar bij een prima temperatuur en op een prachtig biljartlaken van een hoofdveld, is vv Noordscheschut erin geslaagd om zijn eerste wedstrijd in het kader van het Prent Dorpentoernooi met 6-2 te winnen van DKB

Voor aanvang van de wedstrijd van vv Noordscheschut tegen DKB werd er een minuut stilte gehouden in het verband met het overlijden van de vader van Merlijn Odink van vv Hollandscheveld. Hierbij willen we de nabestaanden nogmaals veel sterkte wensen met dit grote verlies.

Na dit indrukwekkende moment, werden er vanaf het beginsignaal van de prima leidende scheidsrechter Marco Smook Brands enkele speldenprikken uitgedeeld door beide partijen, maar voor gevaar zorgde dit in eerste instantie niet. Het spel golfde gezapig heen en weer en het was aan te zien dat de ploegen nog maar net aan de voorbereiding van het komende seizoen waren begonnen. Nieuweling Jay Doldersum overgekomen van sc Elim speelde net voor de Schutse verdediging en liet meteen zien rust aan de bal te brengen en het overzicht te bewaren door slim positiespel.

Het eerste echte wapenfeit was voor Melvin Mol maar zijn vrijetrap ging huizenhoog over. Hierna was het DKB dat zich via snelle uitvallen en met behulp van het gladde veld een drietal grote kansen verschafte, maar door onzorgvuldigheid in het afronden en door een aantal prima reddingen van keeper Tristan Vos, bleef na een twintigtal minuten de brilstand op het scorebord staan. DKB was op dit moment de bovenliggende partij, maar de aanvalslinie David van Zandwijk en Berry Renker kregen onder leiding van de nieuwe spelmaker Justin Benjamins de bal wonderwel niet achter keeper Vos.

Noordscheschut probeerde het overwicht van DKB terug te nemen, maar had het duidelijk moeilijk in deze periode van de wedstrijd, Slordig en onzorgvuldig spel zorgde ervoor dat de wedstrijd erg rommelig werd, maar vanuit het niets was het uit een razendsnelle counter waarbij Enrico Schonewille de diepte in werd gestuurd, de bal breed lag en na een mooi overstapje,  de tweede nieuweling in de Schutse ploeg; Jorn Smit overgekomen van HODO, in stelling bracht die met een hard schot de 1-0 voorsprong voor Noordscheschut aantekende.

Dit doelpunt dat zeer tegen de verhouding in werd gemaakt, zorgde er wel voor dat Noordscheschut meer grip op de wedstrijd kreeg en bij een volgende kans was het dit keer Schonewille die met een knappe redding werd gestuit door DKB keeper Rutger Mulder, waarbij de rebound door Ramon Brakel hard voorlangs werd geschoten. DKB liet zich nog een aantal keren dreigend voor het doel van Noordscheschut zien, maar kon niet voorkomen dat de rust met een 1-0 achterstand werd ingegaan.

In de tweede helft trachtte DKB-trainer Jan-Otto Benjamins met enkele positionele wisselingen het heft weer in handen te krijgen, maar het leek alsof er iets stimulerends in de thee van de equipe van trainer Zandink te hebben gezeten.

Dit leek sowieso het geval bij de over een maand afscheidnemende Enrico Schonewille die vv Noordscheschut gaat verlaten voor een mooi avontuur in Australië. De ‘Schonewille show’ was begonnen; met 2 identieke doelpunten maar dan in spiegelbeeld binnen 5 minuten, de eerste vanaf de rechterkant op snelheid naar binnentrekkend en fraai afrondend, de tweede vanaf de linkerkant op dezelfde wijze als zijn eerste doelpunt, zorgden voor dat na 50 minuten Noordscheschut op een zeer comfortabele voorsprong van 3-0 stond.

De dadendrang van Schonewille bleek nog niet gestild, want in de 60e minuut vervolmaakte hij zijn hattrick door op snelheid de verdediging te slim af te zijn, door zijn behendigheid ook nog enkele verdedigers van DKB op het verkeerde been te zetten en de DKB-keeper voor de 3e keer op rij te verschalken, 4-0.

Tien minuten later in de 70e minuut was het wederom Schonewille die de verdediging van DKB doldraaide en met een bekeken schot zijn 4e doelpunt van de avond aantekende 5-0. Amper een minuut later werd Schonewille opnieuw de diepte ingestuurd, deze keer behield hij heel goed het overzicht en speelde op de penaltystip Mees Vos aan die zich ontdeed van zijn directe tegenstander en de 6-0 op het scoreboard zette.

De wedstrijd was hierna natuurlijk gespeeld en Noordscheschut nam flink wat gas terug, ook omdat er maar 1 doorlopende wisselmogelijkheid was door blessures en vakantieperikelen. DKB liet zich het laatste kwartier niet onbetuigd en waar Noordscheschut de teugels liet vieren, was het de nu in de voorhoede opererende Igor Tangenberg die met 2 doelpunten, waarvan de laatste met een fraaie kopbal voor het slotstuk van de wedstrijd zorgde, waardoor de eindstand van 6-2 de boeken ingaat.

Al met al een mooie doelpuntrijke wedstrijd, waarbij de ruime overwinning een wat vertekenend beeld van de verhoudingen op het veld geeft.

Aankomende dinsdag 20 augustus om 19:00 zal de tweede wedstrijd in de poule tegen vv Protos worden gespeeld in het Prent Dorpentoernooi op het sportpark van vv Hollandscheveld

Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent het toernooi? Volg ons dan op onze social media kanalen!