Wedstrijdverslag Tiendeveen - SCN

Onder prima weersomstandigheden en dus een lekkere temperatuur, waarover verderop meer, werd om 14.00 afgetrapt op Elim. Waar zowel Tiendeveen en SCN normaliter in geel/zwart voetballen besloten beide teams voor de zekerheid maar in hun uit tenue op te komen draven, gelukkig was dit niet dezelfde kleur waardoor het blauw van Tiendeveen mooi afstak tegen het zwarte van SCN.

De eerste 20 minuten was het aftasten door beide teams, Tiendeveen kwam een keer gevaarlijk door en keeper Koster redde vrij makkelijk. Na 10 minuten kwam Danny Kuiper van SCN in scoringspositie en de spits van de zwarten schoot onberispelijk de 0-1 binnen. Echter de grensrechter van Tiendeveen was inmiddels ook warm en stook de vlag resoluut naar boven, waardoor de goal door leidsman Kamman werd afgekeurd.

Toen iedereen op het veld inmiddels warm was en er lekker inzat gebeurde het volgende moderne verschijnsel inmiddels in de voetballerij; de Drinkpauze! Waar sommige toeschouwers nog een jas, pet of soms nog een heuse bodywarmer droegen, werd er door de goed leidende scheids besloten om de voetballers te trakteren op een verkoelende versnapering. De gedachte van dienstdoende reporter dat een emmer of speciekuip met water en een paar bekers ook zouden volstaan werd als ouderwets en iets van vroeger afgedaan. Wellicht had deze pauze impact op de spelers gehad want in de 34e minuut werd Danny Kuiper weer in stelling gebracht door de rappe Robin Veldhuis en nu was het wel raak 0-1 voor SCN. De stand had heel anders kunnen uitpakken voor rust want door de vele buitenspelsituaties, al dan niet terecht, werden aanvallen afgefloten wat jammer was voor het spelbeeld.

Na de rust leek het of de mannen in het blauw van trainer van Essen wat conditionele achterstand hadden want SCN werd gedurende de tweede helft sterker en Tiendeveen had hier weinig antwoord op. Kort in de tweede helft werd Marco Bruinsma vrijgespeeld op de 16 en deze plaatste de bal keurig in het doel buiten bereik van keeper Sander Lubbers, stand 0-2.

In de 59e minuut kwam de stand op 0-3 door wederom een strakke voorzet van Robin Veldhuis die Dave Slomp in stelling bracht voor het doel en deze rondde deze kans perfect en hard af.

Uiteraard weer de drinkpauze in minuut 70 en hierna leken de voetballers het wel goed te vinden waardoor de stand op 0-3 bleef steken. De penaltyserie werd gewonnen door Tiendeveen met 5-3.

De voetballers leken genoeg pauzes te hebben gehad deze dag want er werd door menigeen geconstateerd dat er na afloop van de wedstrijd op het gezellige terras van Elim geen drinkpauzes meer werden ingelast. SCN kan zich gaan opmaken voor de volgende wedstrijd tegen en bij HODO op donderdag 22 augustus om 19.00 uur van het Prent Dorpentoernooi.

Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent het toernooi? Volg ons dan op onze social media kanalen!