Hollandscheveld en Protos starten Dorpentoernooi

De 1e wedstrijd van het Dorpentoernooi begon met een minuut stilte. Om het overlijden van Gert Odink te gedenken. Gert was de vader van Merlijn Odink, speler van Hollandscheveld 1. Zoals in de mooie nieuwe kantine van Noordscheschut al staat; “Voetbal, de belangrijkste bijzaak van het leven”. Deze avond werden de wedstrijden in het Prent Dorpentoernooi gespeeld bij Noordscheschut. Na lang blessureleed speelden Bo Blokzijl en Bertin Kiers weer mee bij Hollandscheveld. Hollandscheveld kwam op 1-0. Roy Strijker kopt een voorzet van Jan Hagen in. Even later schiet Dennis Spang van Protos net naast. Keeper Yannick Stein van Protos zorgde de eerste helft dat een sterker Hollandscheveld niet meer scoorde. Zo raakte namens Hollandscheveld via Roy Strijker de paal, schoot Martijn Dekker net naast en vergat Maykel Mol te scoren alleen voor de keeper. Vlak voor rust schoot Bram van der Veen namens Protos net over, ruststand 1-0. Beide ploegen wisselden meerdere spelers in de tweede helft. Bij Hollandscheveld kwamen Enrico Doldersum en Tim Schonewille er in. Het was Protos die de stand gelijk trok op 1-1. Uit een corner via een kopbal van Bram Mittendorff. Het middenveld van Hollandscheveld speelde goed. Matthijs Snippe en Mike de Jonge zetten de aanvallers met goede passes voor het doel. Dat leverde de 2-1 op, Jan Hagen schoot binnen na een voorzet van Roy Strijker. Uit de goede diepte-passes uit het middenveld kwamen de 3-1 van Damian Schonewille en de 4-1 van Rodney Olde. Eindstand 4-1. De traditionele Penalty-serie na afloop was 100% raak. Alle 10 Penalty’s gingen er in. Betere penalty’s dan de avond er voor in Amsterdam. Allemaal strak in de hoek en de keepers Lennard Vos van Hollandscheveld en Yannick Stein van Protos waren kansloos. Dinsdag 20 augustus speelt Hollandscheveld tegen DKB in het Dorpentoernooi. Locatie is sportpark de Oosthoek in Hollandscheveld, aanvang 19.00 uur.

Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent het toernooi? Volg ons dan op onze social media kanalen!